Reds doen volle Bosuil daveren na winst tegen Racing Genk

Fotoverslag 23 september, 2021

The Great Old heeft zijn inhaalmatch van de 5e speeldag tegen Racing Genk gewonnen met klinkende 4-2 cijfers. In een volle Bosuil waren de Limburgers het best aan de match begonnen. Genk speelde 25 minuten aan een verschroeiend tempo en deed de Reds naar zuurstof snakken. De 0-1 van de bezoekers was oververdiend. Antwerp kon de schade gelukkig beperken en knokte zich op karakter terug in de match. Ritchie De Laet schoot uit het niets de gelijkmaker onhoudbaar binnen. Voor rust sloeg een bijzonder efficiënt RAFC nog tweemaal genadeloos toe en liet het de Limburgers verbijsterd achter. In de tweede helft hield een weer beresterke Jean Butez Genk van de aansluitingstreffer. Via Michael Frey diepte Rood-Wit de kloof zelfs nog verder uit. Genk milderde via strafschop tot 4-2, maar een strijdvaardig Antwerp gaf de overwinning niet meer uit handen. Dankzij deze derde opeenvolgende zege zet RAFC de opmars in het klassement verder.

Brian Priske voerde in vergelijking met de match tegen Seraing twee wijzigingen door. Buta en Samatta verhuisden naar de bank, Bataille en Gerkens verschenen in hun plaats aan de aftrap.

Antwerp ziet af, maar gaat wel met 3-1 rusten

Vanaf het eerste fluitsignaal werd er door beide ploegen aan een hoog tempo en met veel intensiteit gevoetbald. Antwerp kon dreigen via een afgeblokt schot van Gerkens, maar het was Racing Genk dat het dichtst bij een doelpunt kwam via Onuachu. Jean Butez redde met een beenveeg. Niet veel later was het wel raak voor Genk. Onuachu ronde een vlotte Limburgse aanval af: 0-1. Twee minuten verder was het weer alle hens aan dek voor Antwerp, maar opnieuw reageerde Butez alert, nu op een schot van Ito (Genk). Halverwege de eerste helft knokte The Great Old zich op karakter uit de Genkse omknelling. Kapitein De Laet tekende met een knappe schuiver voor de gelijkmaker: 1-1! De Bosuil juichte, maar toen even later Verstraete, op vrije trap, en vervolgens Miyoshi er zelfs 3-1 van maakten, ging het dak er helemaal af.

Reds geven zege niet meer uit handen

Racing Genk weigerde de handdoek te gooien en bleef geduldig naar openingen zoeken. Antwerp kroop terug en ving de Limburgers met veel overgave op rond het eigen strafschopgebied. Genk kwam nog tweemaal erg dicht bij een doelpunt. Op corner klom Cuesta (Genk) hoger dan de Antwerpdefensie en kopte de bal hard op doel. Butez had nog maar eens een knappe save in huis. En ook Paintsil kreeg de bal er niet in voor Racing Genk. Met nog iets minder dan een half uur op de klok maakte Samatta zijn opwachting tegen zijn ex-club. Zijn eerste baltoets, na slecht uitverdedigen van Genk, was meteen een assist voor Frey, die de bal simpel kon binnentikken: 4-1! Vanop de stip milderde Genk nog tot 4-2, maar de Reds waren niet van plan de Limburgers nog dichter te laten komen. Priske genoot met volle teugen van deze zege tegen -ook zijn- ex-club: “In het begin hadden we het heel moeilijk. Maar dankzij onze inzet en werklust pakken we hier de zege. Het was over-mijn-lijk vandaag en zo hoort het. We zijn allemaal erg opgelucht. Iedereen had deze zege nodig: de spelers, de fans, de coaches. Hier kunnen we op verder bouwen.”

RAFC trekt zondag 26 september ’21 naar Union Saint-Gilloise. De wedstrijd in het Joseph Marienstadion start om 13u30.