Reds gaan onderuit op Stayen

22 november, 2021

De mooie thuiszege tegen Anderlecht kreeg op Stayen niet het verhoopte vervolg. The Great Old begon wel goed aan de wedstrijd, met een schot van Radja Nainggolan en een plaatsbal van Manuel Benson, maar daarna mepten de Kanaries RAFC met 2 doelpunten op amper 6 minuten tegen het canvas. Na de pauze trachtten de Reds terug te vechten, maar veel doelgevaar leverde dat niet echt op. Pas toen Samatta in het slot van de match de aansluitingstreffer op het bord kopte, leek The Great Old plots zijn dadendrang weer te vinden. Helaas bleef de gelijkmaker uit. In het algemeen klassement verandert er weinig. Antwerp behoudt zijn gedeelde tweede plaats, maar ziet leider Union wel verder uitlopen.

Birger Verstraete was tegen Anderlecht nog geelgeschorst, maar op Stayen stond de middenvelder opnieuw in de basis. Dwomoh verhuisde naar de bank. Butez keepte in Sint-Truiden zijn 50e wedstrijd voor The Great Old.

RAFC heeft moeite met energiek STVV en incasseert 2 doelpunten voor rust

De Reds hadden tegen Anderlecht vertrouwen getankt en begonnen ook goed aan de match. Nainggolan schoof door de terugkeer van Verstraete een rijtje naar voor en bedankte zijn coach voor die nieuwe rol met een mooie offensieve actie. Zijn schot kon doelman Schmidt (STVV) echter niet verrassen. Enkele minuten later kreeg Benson een uitstekende, vrije schietkans. De bal zeilde langs de verkeerde kant van de paal buiten. STVV kon daar (nog) niet veel tegenover zetten. De thuisploeg was het gevaarlijkst via… Ritchie De Laet, die een corner ei zo na in eigen doel devieerde. Toch zouden de Kanaries nog 2 keer scoren voor de rust. Evenveel keer lag mistasten van een Antwerpspeler aan de basis van het tegendoelpunt. Werk aan de winkel dus voor RAFC in de tweede helft.

Antwerpse aansluitingstreffer komt te laat

Coach Priske greep in bij de rust. Hij bracht Fischer in de ploeg voor Yusuf. The Great Old eiste van bij het begin in de tweede helft wel de bal op, maar een allesverslindend blitzoffensief bleef uit. Radja trachtte zijn team op sleeptouw te nemen, maar ook hij kreeg de Antwerpse motor niet aan de praat. Bijna tekende hij -tot tweemaal toe- voor de assist van de aansluitingstreffer. Frey miste evenveel keren. Tussendoor veegde Seck een derde Truiens doelpunt van de lijn. Samatta, Eggestein en Dwomoh vielen in en het was uiteindelijk Ally die de 2-1 tegen de netten kopte. Met nog 10 minuten op de klok groeide het geloof in een gelijkspel. De paniek in de gelederen van STVV nam toe, Antwerp kon echter niet profiteren en keert puntenloos terug uit Limburg.

Brian Priske zuchtte eens diep na de match: “Dit was niet waar ik op gehoopt had. Sommige spelers kunnen veel beter dan ze vandaag hebben laten zien. De tegendoelpunten waren cadeautjes. Zoiets mag gewoon niet gebeuren. Het niveau moet omhoog. Dat is de verantwoordelijkheid van iedereen.”

RAFC ontvangt op zondag 28 november ’21 KV Oostende. De match op de Bosuil begint om 21u00.