Reds gaan strijdend ten onder

31 augustus, 2020

CHARLEROI - RAFC: 2-0

The Great Old zakte na de thuiszege tegen AA Gent met vertrouwen af naar het Stade du Pays de Charleroi om er de leider te bekampen. Antwerp begon ook goed aan de wedstrijd en leek de Karolingers pijn te kunnen doen. Tot Charleroi bij zijn eerste echte dreiging kurkdroog op voorsprong kwam. Even later werd het nog pijnlijker voor RAFC toen Birger Verstraeten met rood vroegtijdig mocht gaan douchen. Met 10 tegen 11 een achterstand ophalen tegen een sluw Charleroi bleek een onmogelijke opdracht. Toch kwam Dieumerci Mbokani in de tweede helft nog dicht bij de gelijkmaker. Moegestreden moest The Great Old in blessuretijd de kelk tot op de bodem ledigen: 2-0.

De regen viel met bakken uit de lucht in Charleroi. Het stormweer inspireerde onze Reds om er direct stevig in te vliegen. RAFC combineerde fris en toonde veel initiatief. Op pogingen van Gerkens en Juklerod, die in de basiself de plaats had ingenomen van Nill De Pauw, moest doelman Penneteau (Charleroi) al zijn kunnen tonen om een Antwerpse voorsprong te voorkomen. De slag om het middenveld woedde ondertussen in alle hevigheid. De fysieke strijd die vooraf voorspeld werd, speelde zich vooral centraal op het kletsnatte veld af. RAFC ving de Zebra’s aanvankelijk goed op. Charleroi kon halverwege de eerste helft pas echt een eerste keer dreigen, maar het was wel meteen raak. Nicholson (Charleroi) kapte Seck uit en knalde onhoudbaar in de bovenhoek binnen: 1-0. Zuur voor Jean Butez en zijn strijdvaardige ploegmaats. En amper vijf minuten later volgde nog meer slecht nieuws. Birger Verstraeten raakte na een stevige tackle de enkel van llaimaharitra (Charleroi) en kreeg een rood karton onder de neus geduwd. Een nieuwe mokerslag voor Rood-Wit dat zo plots in zeer slechte papieren zat. Een bedrijvige Gerkens trachtte hoop te pompen in de harten van de rood-witte fans met een knappe aanval. Zijn kopbal scheerde echter de bovenkant van de lat. Jammer!

Ondanks de numerieke minderheid begon RAFC sterk aan de tweede helft. Het balbezit leidde niet onmiddellijk tot grote kansen, maar Charleroi liet begaan. En zolang het maar 1-0 stond, was alles nog speelbaar. De leider van de JPL loerde vooral op de counter om de voorsprong uit te bouwen. Gelukkig stond Jean Butez attent te keepen. Hij hield met enkele knappe tussenkomsten RAFC in de match. Coach Leko bracht in het slot van de partij onze offensieve Japanner Miyoshi in om toch nog een gelijkspel uit de brand te kunnen slepen. Met nog een kwartier op de klok leek het ook te gaan lukken. Dieumerci Mbokani dribbelde zich in de zestien richting doelman Penneteau (Charleroi), maar zijn schot werd uiteindelijk afgeblokt. Dichter bij een doelpunt zou The Great Old niet meer komen. In blessuretijd maakte Nicholson (Charleroi) er op counter 2-0 van. Een moegestreden Antwerp zeeg verslagen tegen de grond. Een bittere pil om te slikken, zeker omdat er meer in zat. Dat vond ook Ritchie De Laet: “Ik vond dat we heel goed aan de wedstrijd begonnen. We slikken dan een doelpunt op counter, maar zelfs dan zijn we ervoor blijven gaan. Met tien tegen elf werd het daarna natuurlijk moeilijk. Toch zijn we er in blijven geloven. Doodjammer dat het niet gelukt is, want er viel hier echt iets te rapen.”

Na de interlandbreak speelt RAFC opnieuw op verplaatsing. Op de 5de speeldag van de JPL trekt The Great Old naar Staeyen. De match tegen Sint Truiden wordt gespeeld op zondag 13 september 2020 en vangt aan om 16u.