Reds gaan ten onder in het slot in Europa League

Fotoverslag 1 oktober, 2021

RAFC heeft zijn eerste thuiswedstrijd in de poulefase van de Europa League tegen het Duitse Eintracht Frankfurt niet met een zege kunnen afsluiten. Een strafschop in de laatste minuut van de partij voor Frankfurt deed de Duitsers aan het langste eind trekken. Antwerp kon nadien niet meer reageren. Eintracht Frankfurt was het best aan de match begonnen, maar stuitte keer op keer op Jean Butez. Halverwege de eerste helft herstelde The Great Old het evenwicht, zonder grote kansen bijeen te voetballen. Na rust kwam Antwerp beter voor de dag, maar Almeida en Samatta scoorden niet. De wedstrijd leek op een scoreloos gelijkspel te zullen eindigen tot een strafschopfout in de 89e minuut het lot van RAFC definitief beslechtte.

Geen Michael Frey in de basis bij Antwerp. Priske gaf in de spits de voorkeur aan de Duitser Eggestein. Koji Miyoshi begon op de bank.

RAFC komt niet tot echte kansen, Frankfurt dreigt wel

Thuis kunnen we iedereen aan”, had Priske vooraf in de pers laten optekenen. Eintracht Frankfurt had bovendien zijn laatste 8 matchen niet kunnen winnen. Er lagen dus zeker mogelijkheden, zo hield Brian Priske zijn spelers voor. De Duitsers begonnen echter sterk en zonder complexen aan de match. Al in de 2e minuut moest Butez plat om een vrije trap onschadelijk te maken. Vijf minuten later dook Frankfurt opnieuw gevaarlijk op voor doel, maar de bezoekers faalden in de afwerking. Pas na 20 minuten kon Rood-Wit een eerste keer gevaarlijk zijn. Het schot van Fischer vormde geen bedreiging voor keeper Trapp. Eintracht Frankfurt trok opnieuw richting Butez en kwam nog twee keer dicht bij een doelpunt. Pal voor rust kon Antwerp dan eindelijk eens echt uitbreken. Het schot van Eggestein miste helaas overtuiging. Ruststand: 0-0.

RAFC groeit in de match, maar krijgt deksel op de neus

Eggestein werd door coach Priske vervangen door Michael Frey. Zou de tweede helft beterschap brengen? Alvast niet naast het veld. Op het uur kopte Almeida op vrije trap van Fischer goed op doel, maar keeper Trapp hield zijn netten schoon. De beste kans voor onze Reds moest dan nog komen. Met nog een kwartier te spelen leek Samatta de score te gaan openen. Zijn schot zeilde helaas hoog over. Beide ploegen leken vrede te nemen met een scoreloos gelijkspel, tot in de allerlaatste minuut de bal plots op de stip lag. Eintracht Frankfurt faalde niet en had de zege binnen. Coach Priske baalde door de nederlaag: “Voetbal is een feest. We hebben schitterende fans. Maar wat nu gebeurd is, kan absoluut niet. En wat onze prestatie betreft, we verdienen meer dan 0 op 6. Maar dan moeten we 90 minuten geconcentreerd blijven. Dat is wat vandaag ontbrak.”

Volgende wedstrijd in de poulefase van de Europa League wordt gespeeld op donderdag 21 oktober ’21 om 18u45 in Turkije tegen Fenerbahçe.