Reds grijpen voor het eerst dit seizoen naast de punten

Fotoverslag 3 oktober, 2022

Geen tiende opeenvolgende zege voor The Great Old. Tegen KV Kortrijk ging Antwerp met 2-1 ten onder. De Reds begonnen nochtans goed aan de wedstrijd, ze voetbalden enkele wenkende kansen bij elkaar, maar de precisie in de afwerking ontbrak. KV Kortrijk was efficiënter en dook met een dubbele voorsprong de rust in. Na de pauze bleef het verhoopte Antwerps offensief uit. In blessuretijd milderde Janssen de score vanop de stip. De nederlaag in Kortrijk heeft geen grote gevolgen. RAFC is nog steeds de fiere leider in de Jupiler Pro League. Mark Van Bommel vond de nederlaag vermijdbaar: “Normaal gezien win je zo’n wedstrijd. We kregen de kansen en de dingen die gevraagd werden, hebben we goed uitgevoerd. Ik kan mijn jongens niets verwijten.”

Alle internationals keerden fit terug uit de interlandbreak. Eén wissel in vergelijking met de match tegen Seraing: Ekkelenkamp verhuisde (ziekjes) naar de bank, Nainggolan nam zijn plaats in.

Antwerp kan niet scoren, Kortrijk wel

Na een schuchter begin van beide ploegen was het Koji Miyoshi die voor het eerst doelman Ilic aan het werk zette. De Kortrijkdoelman tikte het zware schot van de Japanner nog net over de lat. Niet veel later ging Nainggolan zijn kans, maar Radja kreeg het leer niet tussen het kader. Een Antwerps doelpunt hing in de lucht, maar net dan sloeg de thuisploeg toe. Avenatti (KVK) rondde een snelle counter succesvol af: 1-0. Antwerp leek niet van slag en begon opnieuw het Kortrijks doel te bestoken. Miyoshi had de gelijkmaker aan de voet, maar wederom keerde doelman Ilic het gevaar. Op slag van rust kreeg een onmondig RAFC het deksel op de neus via Selemani: 2-0. Coach Van Bommel greep in: hij riep Miyoshi naar de kant, in zijn plaats verscheen debutant Muja tussen de lijnen.

Aansluitingstreffer van Janssen komt te laat

The Great Old had nog 45 minuten om het eerste puntenverlies van het seizoen te vermijden. Ekkelenkamp werd mee in de strijd gegooid en de Nederlander kreeg meteen een uitstekende kans. Zijn hard schot belandde echter op de rug van Gerkens. Jammer, want daar zat meer in. Tegen alle verwachtingen in doofde het Antwerpse offensief daarna stilletjes uit. Een schot van Bataille over het doel was zowat het enige nieuwe wapenfeit. Het waren integendeel de Kerels die nog het meest konden dreigen. In het slot van de partij probeerden de Reds zich dan toch terug in de match te knokken. Meer dan een strafschop in de blessuretijd leverde dat niet op. Janssen knalde vanop de stip de 2-1 eindscore op het bord.

De Nederlander baalde van de eerste nederlaag: “Het moest ooit eens gebeuren, maar toch jammer dat je dat goede gevoel nu niet kan vasthouden na de interlandperiode. Het probleem was dat we de 1-0 niet maken. Knopje omdraaien want vrijdag moeten we er weer staan.”

Volgende wedstrijd: RAFC – STVV, vrijdag 7 oktober 2022 om 20u45.