Reds hebben eerste thuiszege beet

Fotoverslag 23 augustus, 2020

RAFC - KAA GENT: 1-0

Het was een warm weerzien met onze ex-coaches Laszlo Bölöni en Wim De Decker, maar op het veld was het bittere ernst. Beide elftallen smachtten naar een eerste overwinning. RAFC begon gretig aan de match met veel inzet en duelkracht. Dieumerci Mbokani zorgde er met een rake kopslag voor dat Antwerp met een kleine voorsprong de rust in kon. In de tweede helft ging AA Gent nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker. The Great Old hield stand en kreeg op counter nog de beste kansen om de score verder uit te diepen. Gescoord werd er uiteindelijk niet meer. Rood-Wit kon verdiend juichen.

Vuurwerk was er voor de aftrap. En vuurwerk was ook wat iedereen verwachtte van deze wedstrijd. Met als knaller de aanwezigheid van Laszlo Bölöni als nieuwe T1 van AA Gent en zijn trouwe T2 Wim De Decker aan zijn zijde. “Thank you heroes” was de terechte lofzang waarmee zij onthaald werden op de Bosuil. Het New Look RAFC onder coach Ivan Leko bracht Dylan Batubinsika nog eens tussen de lijnen. Eveneens een zeer fijn weerzien, centraal in de verdediging. De geblesseerde Buta werd vervangen door Nill De Pauw. De wedstrijd startte intens met al in de 3e minuut direct een huizenhoge kans voor Faris Haroun. De bal vloog helaas hoog over het lege doel. Onze skipper was erop gebrand om deze misser recht te zetten en slaagde daarin met brio. Na 17 minuten schilderde hij de bal op het hoofd van Dieumerci Mbokani, die zijn eerste van het seizoen kon binnen knikken: 1-0. AA Gent probeerde te reageren, maar kon onze Reds niet verontrusten. Een afstandsschot van Castro-Montes (AA Gent) werd door Butez knap uit de benedenhoek gehaald.

Na rust probeerden de Buffalo’s meer druk te ontwikkelen. Er was even Gentse dreiging, maar toch was RAFC al snel opnieuw de gevaarlijkste ploeg. De geplaatste kopbal van Haroun werd door keeper Roef (AA Gent) met moeite weggewerkt. En even later kon Dieumerci net niet genoeg kracht zetten om zijn tweede van de avond tegen de touwen te jagen. Het laatste half uur eiste AA Gent de bal op. Tot echt grote kansen zou dat niet leiden. RAFC vocht voor wat het waard was en deed dit met een groot strijdershart. Man van de match Ritchie De Laet inspireerde zijn ploegmakkers met viriele duels en enkele stevige, maar faire tackles. Gent beet zijn tanden stuk op de Antwerpse fortengordel. Birger Verstraeten wist toen al dat het goed zou aflopen: “Als je ziet wat voor Monsters wij vanachter hebben lopen, daar kom je niet zomaar doorheen.” Een goed ingevallen Juklerod en Hongla stelden mee de eindzege veilig.

Voor de tv-camera’s toonden onze Reds zich verheugd met deze belangrijke driepunter. Verstraeten: “Voor het eerst houden we nu een voorsprong vast en dat is de verdienste van gans de ploeg. We hebben er samen voor geknokt. Nu moet het voetballend nog beter, maar dat zal de komende weken zeker gebeuren. We werken er keihard aan en dat zal renderen.” Ivan Leko was tevreden, maar weigerde op zijn lauweren te rusten: “Het was een verdiende zege tegen de vice-kampioen. Ik ben heel tevreden over de wedstrijdmentaliteit van mijn spelers. Zeker in de eerste helft hebben we getoond dat we op de goede weg zijn. Nu moeten we nog niet praten over titelambities of PO1. Eerst punten sprokkelen en werken aan onze offensieve kracht. Zeker dat laatste kan nog beter.”

The Great Old trekt op de 4e speeldag van de JPL naar het voorlopig nog ongeslagen Sporting Charleroi. De match wordt gespeeld op zondag 30 augustus om 18u15.