Reds houden doelpuntenkermis in eerste oefenmatch

Nieuws 25 juni, 2022

Vanmiddag speelden onze Reds hun eerste oefenmatch in de aanloop naar het nieuwe seizoen. Tegenstander was Hoogstraten uit eerste nationale. De score liep hoog op: het werd 9-0.

In de eerste helft viel de terugkeer van Viktor Fischer op. Onze Deense linksbuiten toonde zich meteen heel bedrijvig en scoorde twee maal. De eerste keer (2-0) op aangeven van Koji Miyoshi, de tweede keer (4-0) – vlak voor rust – op een assist van Sam Vines. Ook Michael Frey maakte twee goals. De eerste (1-0) al na 4 minuten, in de rebound, nadat de doelman van Hoogstraten een poging van Miyoshi onschadelijk had gemaakt. Zijn tweede (3-0) maakte onze Zwitserse topschutter vanaf elfmeter. De bal ging op de stip na een overtreding op Vines. Ook de weergoden speelden in de eerste helft een hoofdrol. Het water gutste met bakken uit de hemel. Onze nieuwe sportieve staf zocht heil ‘onder moeders paraplu’ (zie foto).

Onze coach, Mark van Bommel, stuurde na de rust elf andere spelers het veld op. Zo konden twee youngsters – Anthony Valencia en Arthur Vermeeren – hun debuut maken bij de grote jongens. Een hoofdrol was weggelegd voor Manuel Benson. Hij scoorde een zuivere hattrick in amper 7 minuten tijd! Zijn eerste doelpunt (5-0) was een afstandsschot vanop rechts, zijn tweede (6-0) een prachtig binnengekrulde vrije schop en zijn derde (7-0) een strafschopdoelpunt na een fout op Emanuel Emegha. Onze Nederlandse spits zorgde daarna zelf nog voor de 8-0 en de 9-0.

9-0, onze Reds hadden een productieve namiddag.

Opstelling RAFC, eerste helft: Butez – Vines – Pacho – Almeida – De Laet – Yusuf – Haroun – Dwomoh – Fischer – Frey – Miyoshi

Opstelling RAFC, tweede helft: De Wolf – Krasniqi – Dessoleil – Van Den Bosch – Bataille – Verstraete – Vermeeren – Gerkens – Benson – Emegha – Valencia

Doelpunten: 4’ 1-0 Frey – 17’ 2-0 Fischer – 34’ 3-0 Frey (p) – 42‘ 4-0 Fischer 59‘ – 5-0 Benson – 65‘ 6-0 Benson – 66‘ 7-0 Benson (p) – 68‘ 8-0 Emegha – 75‘ 9-0 Emegha