Reds kunnen puntenverlies niet vermijden

9 augustus, 2020

Was het decompressie na de schitterende bekertriomf van vorig weekend? De loden hitte die deed snakken naar zuurstof? Of waren het de onwezenlijk stille en lege tribunes op de Bosuil die RAFC parten speelde? Feit is dat onze Reds de steun van hun 12e man goed hadden kunnen gebruiken. Eerst was er geen vuiltje aan de lucht. Het spel verliep wel moeizaam, maar na de 1-0 van Lior Refaelov op penalty leek de buit zo goed als binnen. Moeskroen beperkte zich tot verdedigen en had niet de offensieve slagkracht om de Antwerpdefensie te ontregelen. Tot de ingevallen Bakic (Moeskroen) diep in de tweede helft uit het niets de 1-1 op het bord schilderde. Een slotoffensief van The Great Old leverde niets op. Niet direct de start waar Rood-Wit op gehoopt had.

Thuis -en uitploeg trapten voetbaljaargang 2020-2021 af met heel wat nieuwe gezichten op én naast het veld. Bij Moeskroen niet minder dan 6 huurlingen van Lille OSC, waarbij vooral een straffe doelman Koffi een hoofdrol zou opeisen. Bij The Great Old stond er ook een debutant in het doel: Jean Butez (ex-Moeskroen). Onze nieuwbakken coach, Ivan Leko, liet Nill De Pauw debuteren in steun van Dieumerci Mbokani.

De eerste helft kwam traag op gang. Moeskroen liet de bal aan Antwerp en kroop in egelstelling voor eigen doel. Het was puffen, zweten en zoeken naar een opening voor onze Reds. Ex-Gouden Stier Mbokani, die voor de match door onze voorzitter dhr. Paul Gheysen gehuldigd werd als topscorer, kreeg amper bruikbare ballen. Pas na een half uur volgde de eerste opwinding. Op corner trachtten zowel Pius als Seck de keeper van de Henegouwers te verschalken, maar die pareerde telkens knap. Even later toonde keeper Koffi nogmaals zijn kunnen door eerst een knal van Haroun weg te ranselen, en daarna het schot van Juklerod onschadelijk te maken. Aan de overkant kon onze Jean Butez zich veel minder onderscheiden. Hij had zo goed als geen werk op te knappen. Ruststand 0-0.

Na de verkoeling was de wedstrijd nog maar net weer op gang gefloten, of de bal ging al op de stip. Penalty voor The Great Old. Lior Refaelov liet de kans niet liggen: 1-0. Deze verdiende voorsprong zouden onze Reds niet meer uit handen geven. Toch? De Henegouwers leken de Antwerpse dominantie alvast gewillig te ondergaan. Een tweede doelpunt van onze Reds hing in de lucht. Iets voorbij het uur was het bijna zover. Ritchie De Laet met de knappe cross richting Lior, die vol voor zijn tweede van de avond ging. Deze keer trok Koffi (Excel M) aan het langste eind. Geen 2-0, even later wel… 1-1. Excel Mouscron ontwikkelde voor het eerst in de match wat druk en knalde droogweg, maar uiterst gevleid de gelijkmaker binnen. Frustrerend voor Jean Butez. En voor heel Rood-Wit. The Great Old begon aan een slotoffensief, wat resulteerde in enkele halve kansjes voor o.a. Refaelov en Seck. Gescoord werd er helaas niet meer. Het zure puntenverlies was een feit. Na het bekerfeestje dan toch nog een kleine kater. Ook debuterend coach Ivan Leko had het liever anders gezien: “Natuurlijk zijn we ontgoocheld. Na de euforie van een gewonnen bekerfinale loert altijd het gevaar om een volgende tegenstander te onderschatten. We hebben erop gewezen, maar toch komen we niet verder dan een gelijkspel. Het is nu zo. Ook al hadden we kansen genoeg om te winnen vandaag. We zijn ontgoocheld, maar kijken nu vooruit.”

Op de tweede speeldag van de JPL trekt RAFC naar Cercle Brugge. De wedstrijd gaat door op zondag 16 augustus ’20 om 13u30.