Reds pakken volle buit op veld van vicekampioen R Union SG

Fotoverslag 23 mei, 2022

Alles was al gespeeld op deze laatste speeldag in de Champions’ play-offs. Toch trok Antwerp met een duidelijk doel naar het Dudenpark: de drie punten moesten nog eens mee naar Deurne-Noord. En zo geschiedde. De beste kans voor rust was voor Seck, maar hij kreeg de bal niet voorbij keeper Moris. In het begin van de tweede helft botsten de Reds opnieuw op Moris. Deze keer maakte hij een schot van Frey onschadelijk. Union kwam beter in de wedstrijd en kreeg ook mogelijkheden om de score te openen. Tot Frey er met een subliem hakje toch 0-1 van maakte. In het slot kwam Union nog opzetten, maar de zege werd niet meer uit handen gegeven door The Great Old. De fans van beide traditieclubs maakten er tijdens én na de match een groot verbroederingsfeest van.

Geen Nainggolan op het wedstrijdblad, Radja werd afgelopen week geopereerd aan zijn enkel. Ook Ritchie De Laet ontbrak, hij moest geschorst toekijken. Yusuf verscheen aan de aftrap, net als Vines en Bataille.

RAFC XI
Butez – Bataille (46’ Balikwisha) – Seck – Almeida – Pacho – Vines – Haroun (68’ Dwomoh – 86’ Eggestein) – Yusuf – Miyoshi (90’ Krasniqi) – Samatta (46’ Benson) – Frey

R UNION SG XI
Moris – Francois (58’ Machida) – Kandouss – Burgess – Van Der Heyden (58’ Vanzeir) – Mitoma – Nielsen – Marcq (69’ Lazare) – Teuma – Lapoussin (75’ Nieuwkoop) – Undav

Weinig tempo, weinig kansen

Een stralende zon, een mooie affiche tussen twee échte traditieclubs en veel sfeer in het Dudenpark. Alle ingrediënten waren aanwezig om er een heerlijke zondagmiddag van te maken. Het openingskwartier verliep gezapig met vooral balbezit voor Union, wat echter niet leidde tot kansen. Dan deed Antwerp net iets beter. Tot tweemaal toe kon Bataille gevaarlijk opduiken voor doel, maar evenveel keer was zijn assist net niet scherp genoeg. Het was Seck die het dichtst bij een doelpunt zou komen. Oog in oog met keeper Moris was de Senegalees helaas niet koelbloedig genoeg om de score te openen.

Frey bezorgt Reds de zege met zijn 24e doelpunt

Coach Brian Priske voerde twee wissels door bij de rust: Samatta en Bataille werden vervangen door Benson en Balikwisha. De Reds begonnen met een serieuze versnelling aan de tweede helft. Frey stoomde op keeper Moris af, die de plaatsbal van de Zwitser nog net uit de hoek kon tikken. Ook Union liet zich plots van zijn gevaarlijkste kant zien. Lapoussin (Union) had van dichtbij de bal voor het binnenduwen, maar knalde via de lat nog over. Het tempo verdween weer uit de match. Maar met nog 20 minuten op de klok toverde Benson een knappe assist uit zijn sloffen richting Frey, die met een hakje al even knap de score weet te openen: 0-1! Meteen zijn 24e doelpunt van het seizoen. Antwerp kon nadien de wedstrijd rustig controleren. Enkel in blessuretijd was het nog even schrikken, maar Undav (Union) kopte naast. Op de laatste speeldag in de Champions’ play-offs was de eerste zege van RAFC in deze eindronde een feit.

Jean Butez had een dubbele reden om te vieren: drie punten én een clean sheet. “Het doet veel deugd om op een positieve manier het seizoen te kunnen afsluiten. De fans verdienen deze zege. Zij hebben ons altijd gesteund. Ik ben blij dat we hen op deze manier kunnen bedanken.”