Reds swingen naar vlotte zege tegen Standard

Fotoverslag 23 januari, 2023

Een oppermachtig Antwerp nam vlot de maat van Standard met sprekende 4-1 cijfers. Janssen opende de score na zeven minuten, nog voor het half uur tekende Muja voor een tweede Antwerps doelpunt. De Reds waren heer en meester de eerste helft, maar moesten toch de aansluitingstreffer incasseren. Lang moest er niet getreurd worden, want twee minuten later diepte Antwerp de voorsprong opnieuw uit. Vroeg in de tweede helft moesten de Luikenaars met zijn tienen verder. The Great Old controleerde en sloeg in het slot nog een vierde keer toe via, opnieuw, Janssen. Van Bommel: “We speelden een heel puike wedstrijd. Het beste voetbal van België? Het is alleszins heel mooi om naar te kijken.”

In vergelijking met de vorige match in Oostende voerde Mark Van Bommel één wissel door. Avila verhuisde naar de bank, in zijn plaats verscheen Jelle Bataille aan de aftrap.

RAFC XI
Butez - De Laet (90' Corbanie) - Alderweireld - Pacho - Bataille (90' Avila) - Vermeeren - Stengs - Ekkelenkamp - Muja (83' Nsimba) - Balikwisha (83' Fischer) - Janssen

Wervelende eerste helft gekruid met veel doelpunten

De aftrap van Antwerp-legend Patrick Patje Boem Boem Goots werkte inspirerend. Zo verschroeiend Patje zijn schoten waren, zo verschroeiend was de start van Antwerp. Het was koud op de Bosuil, maar de manier waarop Antwerp zijn tegenstander opjaagde en uit verband speelde, joeg de temperatuur op de tribunes met een ruk de hoogte in. Na zeven minuten stuurde Pacho Bataille weg en die vond Janssen voor doel. Vincent kopte zijn eerste van de middag tegen de touwen. Even leek het feest niet door te gaan wegens vermeend buitenspel, maar de VAR corrigeerde: 1-0. The Great Old haalde de voet van het gaspedaal, Standard kwam wat meer in de wedstrijd. Maar een pijlsnelle counter met Vermeeren, Balikwisha, Ekkelenkamp, Stengs en Muja in de hoofdrollen werd door die laatste koelbloedig afgemaakt: 2-0. Enkele minuten later werd een doelpunt van Ritchie De Laet afgekeurd wegens een voorafgaande, vermeende fout van Pacho op een Standardspeler. Een twijfelachtige beslissing van ref Boterberg met grote gevolgen: even later scoorden de Luikenaars de aansluitingstreffer, 2-1. Antwerp liet zich niet uit het lood slaan en sloeg onmiddellijk terug. Vermeeren zette de bal voor doel waar Bokadi (Standard) zijn eigen doelman verschalkte: 3-1! De Antwerpse honger was echter nog niet gestild, maar een vierde doelpunt zat er voor de rust niet meer in. Onder een staande ovatie mochten de Reds gaan rusten, de Bosuil genoot met volle teugen.

Reds doen er nog een vierde doelpunt bij

Wanneer The Great Old dit seizoen met een voorsprong ging rusten, werden de drie punten niet meer prijsgegeven. De uitsluiting van Cimirot, al vroeg in de tweede helft, leek die knappe statistiek alleen maar te zullen bevestigen. Met een man meer deed Antwerp bij iedere versnelling zijn tegenstander naar zuurstof happen. Stengs scoorde vanuit buitenspel en Bataille schoot op de paal. De ingevallen Fischer en Nsimba hadden er ook zin in, maar het vierde doelpunt bleef uit. Tot De Laet een perfecte bal van Alderweireld meepikte en Janssen de 4-1 op een presenteerblaadje voorschotelde. Toby Alderweireld genoot van deze uitstekende teamprestatie: “We spelen ons beste voetbal van het seizoen terwijl de helft van de ploeg er nog niet is. Er komen nu nog enkele jongens terug, dus het kan alleen maar verbeteren. We hebben een goeie mix van ervaring en jonge jongens, nu moeten we de flow vasthouden.”

Zondag 29 januari trekt Antwerp naar het Lotto Park. Anderlecht – RAFC vangt aan om 13u30.