Reds trekken aan kortste eind op bezoek bij Club Brugge

Fotoverslag 17 mei, 2021

In een wedstrijd die alle kanten uit kon, trok Antwerp aan het kortste eind. Na een flauwe eerste helft klom Club Brugge op het uur op voorsprong. The Great Old reageerde echter gezwind en amper twee minuten later scoorde Dieumerci Mbokani al de gelijkmaker. Een strafschopfout van Butez deed de wedstrijd opnieuw kantelen. Club plooide terug en liet Antwerp komen. Ei zo na viel de gelijkmaker nog bijna in de slotseconde, maar de bal hobbelde langs de verkeerde kant van de paal buiten. In de Champions’ play-offs blijft RAFC na 4 speeldagen op de derde plaats geparkeerd, op 6 punten van de tweede in de stand, Racing Genk. De Limburgers zijn donderdag 20 mei onze volgende tegenstander.

Birger Verstraete was geschorst voor deze wedstrijd. Alexis De Sart werd zijn vervanger in het startelftal. Coach Vercauteren startte voor de rest met dezelfde namen als in de heenmatch tegen Club.

Weinig spektakel voor rust

RAFC begon het best aan de wedstrijd met twee kopballetjes van Dieumerci Mbokani. Nadien liep het wat minder voor Rood-Wit. Nieuwe Antwerpse kansen vielen er voor rust niet te noteren. Club was voor het eerst gevaarlijk na 6 minuten, maar Ritchie De Laet verhinderde dat Mata (Club) kon doorstomen richting Butez. Vervolgens kabbelde de wedstrijd aan een gezapig tempo rustig verder, zonder dat beide doelmannen echt aan het werk werden gezet. Na een halfuur kreeg Rits (Club) een vrije schietkans, maar het schot verdween hoog over het doel. Club schakelde plots een tempo hoger en slaagde er nu voor het eerst in om de Antwerpse defensie te doen kraken. Vlak voor rust liet Dost (Club) een huizenhoge kans liggen om zijn team op voorsprong te brengen.

Antwerp toont veerkracht maar moet toch plooien

In de titelstrijd kon Club zich geen nieuw puntenverlies veroorloven, RAFC wilde uitzicht behouden op de tweede plaats en het bijhorende ticket voor de voorronde van de Champions League. Beide ploegen kwamen bijgevolg scherp uit de kleedkamer. Een voorzet van Lukaku bereikte Miyoshi, die in een kansrijke positie stond. De Japanner reageerde net iets te overhaast en zag zijn volley de mist in gaan. Op het uur brak De Ketelaere (Club) de wedstrijd open: 1-0. The Great Old had zijn antwoord echter snel klaar. Nieuwe voorzet van Lukaku naar de eerste paal, waar Dieumerci de gelijkmaker binnen gleed: 1-1. Club zou echter snel weer de wind in de zeilen krijgen vanop de stip: 2-1. Antwerp zette nu alles op alles en trok de aanvallende registers open. Club Brugge stond onder druk en ontsnapte in de allerlaatste seconde van de wedstrijd aan de gelijkmaker. Het was Antwerp (alweer) niet gegund. Frank Vercauteren verbeet zijn ontgoocheling: “We verdienden misschien niet om te winnen vandaag, maar een gelijkspel had zeker gekund. De laatste 20 minuten hebben we het Club Brugge moeilijk gemaakt. Via de flanken lagen er zeker mogelijkheden. Die hebben we helaas te weinig benut.”

RAFC trekt donderdag 20 mei ’21 op de voorlaatste speeldag van de Champions’ play-offs naar de Luminus Arena. De match tegen Racing Genk start om 18u30.