Reds verslaan KV Mechelen met 4-0 in tweede oefenmatch

Nieuws 2 juli, 2022

Na de makkelijke winst, vorige week, tegen Hoogstraten, zou vanmiddag een straffere test volgen voor onze Reds. Reeksgenoot KV Mechelen werd echter zonder pardon opzij gezet: onze Reds wonnen met 4-0.

Beide ploegen kwamen overeen om 2x 60’ te spelen. Tijdens het eerste uur maakten we de eerste minuten van dít seizoen mee van Abdoulaye Seck en Michel-Ange Balikwisha, en debuteerde Christopher Scott in de Rood-Witte kleuren van RAFC. De eerste helft zat lang op slot. Birger Verstraete trapte twee keer een gevaarlijke vrije schop, maar Pacho kon telkens niet besluiten. Dat kon onze jonge Duitse aanwinst Scott wél. In minuut 47 rondde hij een mooie actie, opgezet op rechts door De Laet en Frey, knap af. Balikwisha probeerde het ook nog eens, maar de doelman van KV Mechelen redde. 1-0 was het bij de rust.

Na de pauze tien andere Reds op het veld. Onder hen Vincent Janssen. Net als Scott verzamelde hij dus zijn eerste minuten in het (gloednieuwe) shirt van RAFC. Manuel Benson eiste – net als vorige week – een hoofdrol op. Op quasi identieke wijze schilderde hij een vrije schop in de kruising, 2-0. Even later volgde hét hoogtepunt van de wedstrijd: een knappe, snelle aanval over vier stationnetjes werd door Miyoshi heerlijk afgerond. Applaus van iedereen op de RAFC-bank volgde. Na een halfuur mocht ook Davino Verhulst zijn opwachting maken. Onze nieuwe goalie verving De Wolf. Het was die andere nieuwkomer, Janssen, die vanop de penaltystip de 4-0 mocht vastleggen.

4-0, een zorgeloze zege voor onze Reds. Maandag vertrekt de RAFC naar Oostenrijk voor een stage van een week.

Opstelling RAFC, eerste helft:
De Wolf – Vines – Pacho – Seck – De Laet – Yusuf – Verstraete – Scott – Balikwisha – Frey – Valencia

Opstelling RAFC, tweede helft:
De Wolf (90’ Verhulst) – Krasniqi (90’ Dessoleil) – Van Den Bosch – Almeida – Bataille – Vermeeren (105’ Dwomoh) – Haroun – Benson – Gerkens – Miyoshi (90’ Emegha) – Janssen

Doelpunten:

47‘ 1-0 Scott
80‘ 2-0 Benson
86‘ 3-0 Miyoshi
110‘ 4-0 Janssen (penalty)