Rood-Wit feestje op de Bosuil

Fotoverslag 3 oktober, 2020

Een bij momenten swingend RAFC deed de Bosuiltribunes liefst vier keer dansen. Orkestmeester van dienst: Koji Miyoshi. Onze Japanner scoorde en liet scoren. Bij het openingsdoelpunt was nog een portie geluk gemoeid toen KV Mechelen de bal in eigen doel verwerkte, maar het tweede doelpunt was knap. Zowel in de voorbereiding, als in de afwerking. Twee tegen nul na nog geen tien minuten. Vlak voor rusten pikte ook Dieumerci zijn goaltje mee: 3 – 0. De tweede helft verliep meer gelijkopgaand. De maneblussers prikten tegen en even leek RAFC zowaar te wankelen. Abdoulaye Seck nam echter alle twijfels weg. Eindstand: 4-1. The Great Old nestelt zich zo weer wat steviger in de topregionen van het klassement.

De loting voor de Europa League zinderde nog na. Maar tijd om te dromen van een confrontatie met de Spurs was er niet. Coach Ivan Leko noemde vooraf de match tegen KV “de tweede belangrijkste van het seizoen”. Hij wilde de streekderby tegen Malinois dan ook absoluut winnen én goed voetbal brengen. Dat bleek ook uit zijn basiselftal: Lamkel Ze mocht weer starten, idem dito voor Refaelov. Surprise van de chef: Koji Miyoshi. Onze Japanner begon aan de match op een schijnbaar wat ongewone positie voor hem: de flank. En of de mayonaise pakte. Na vier minuten zette Koji zich door op rechts, zijn voorzet werd door Bushri (KV Mechelen) in eigen doel verwerkt: 1-0. Weer vier minuten later dankte Miyoshi zijn coach voor het vertrouwen met een droge knal in de rechterbenedenhoek: 2 – 0. RAFC liet de bal aan KV en loerde zelf op een tegenprik. Antwerp bleef de gevaarlijkste ploeg op het veld. De Mechelaars konden pas op het half uur voor het eerst dreigen op hoekschop. En doken ze toch de zestien binnen, dan wisten Ritchie en co er wel raad mee. Op slag van rust leek Dieumerci voor zekerheid te zorgen. Assist van Miyoshi, schot van Gerkens, rebound voor Mbokani: 3-0. De thuisfans en de fans thuis genoten met volle teugen.

Antwerp kwam opnieuw goed uit de kleedkamer. De tweede helft was maar net op gang gefloten en daar was de eerste kans al voor Mbokani. Doelman Coucke (KV) redde knap. Op het uur was er een goeie assist van de ingevallen Nsimba op Haroun. De poging van Faris werd nog ultiem afgeblokt. En toen prikte KV plots tegen via “onze” Geoffry Hairemans: 3-1. Het geloof in een stunt groeide bij KV Mechelen en bij RAFC leek er wat twijfel in de rangen te sluipen. De wedstrijd golfde nu leuk op en neer met goede kansen aan beide kanten. Lamkel Ze kwam erg dicht bij een doelpunt. Hij begon aan een mooie rush op zijn linkerflank, maar vergat zichzelf te belonen. Zijn schot zeilde langs de verkeerde kant van de paal buiten. Met nog iets meer dan tien minuten op de klok stelde Abdoulaye Seck de zege gelukkig veilig. Hij werkte een voorzet van Miyoshi in twee tijden binnen: 4-1. Dankzij deze overwinning behaalt RAFC zijn eerste zes op zes van het seizoen én blijven we in eigen stadion nog altijd ongeslagen. En Ivan Leko? Die was na de wedstrijd een tevreden coach. Opdracht volbracht: “De jongens op het veld vandaag hebben het knap gedaan. Door blessures moesten we het team herschikken. We kozen ervoor om Koji op rechts te brengen. Niet direct zijn geliefkoosde positie. Het was een gok, maar het werkte geweldig. We gaan nu met een goed gevoel de interlandbreak in.”

Na de interlandbreak trekt RAFC op speeldag 9 van de JPL naar Zulte Waregem. De wedstrijd aan de Gaverbeek wordt gespeeld op zondag 18 oktober ’20 en start om 13u30.