Royal Antwerp FC respecteert de COVID-maatregelen

Mededeling 5 januari, 2021

In navolging van bepaalde opmerkingen op de sociale media wilt Royal Antwerp FC benadrukken dat het de COVID-regels correct toepast. De club draagt sociale verantwoordelijkheid, zeker rond veiligheid en gezondheid hoog in het vaandel. De club volgt daarbij zo nauwgezet mogelijk de regels opgelegd door de overheid en de afgesproken protocollen van de Pro League met de bevoegde instanties.

Vandaag stelden we onze nieuwe coach Frank Vercauteren voor. De coach is na zijn medische alsook administratieve verplichtingen die bij de opstart van een nieuwe job horen in quarantaine gegaan. Hij zal pas trainingen leiden of plaats nemen op de bank bij wedstrijden zodra er aan alle verplichtingen is voldaan. Dit allemaal in volledige samenspraak met de Pro League.

De club neemt de nodige en volledige verantwoordelijkheid op met betrekking tot de COVID-regels. Vermits Nanah Ampomah, Dieumerci Mbokani, Guy Mbenza, Cristian Benavente, Martin Hongla en Junior Pius ondanks duidelijke richtlijnen en expliciet afraden vanuit de club toch naar het buitenland zijn gereisd zullen zij afhankelijk van hun datum van terugkomst de nodige tijd in quarantaine moeten doorbrengen. Ook als dat betekent dat zij daardoor niet in aanmerking komen voor de eerstvolgende wedstrijdselectie.