Spannend slot, maar geen zege

Fotoverslag 21 september, 2020

Eindelijk weer fans op de Bosuil, al hadden zij niet meteen veel reden om te feesten. Toen Eupen er vlak voor rust op penalty 0-1 van maakte en net na rust zelfs op 0-2 kwam, gaf niemand nog een cent om de kansen van RAFC. De snelle aansluitingstreffer van Pius deed de hoop in de Rood-Witte harten echter weer oplaaien. De 4000 fans op de tribunes gingen vol achter de ploeg staan en de vonk sloeg over. Ook de Reds op het veld begonnen er weer in te geloven. En toen opnieuw Pius er 2-2 van maakte, ging The Great Old nog voluit voor de zege. Invaller Bruni Nsimba leek de winning goal tegen de touwen te knallen, maar dat feestje ging wegens voorafgaand buitenspel van Mbokani helaas niet door. Antwerp moest uiteindelijk vrede nemen met een punt.

Coach Ivan Leko verving in het hart van de defensie de geschorste Batubinsika door Junior Pius. Voor het overige geen wijzigingen aan het elftal dat vorige week was gaan winnen op Staeyen. Geen Lamkel Ze in de selectie, wel twee youngsters: aanvaller Bruni Nsimba en middenvelder Brian Agbor. De sfeer op de Bosuiltribunes zat prima. Ook op het veld leek Rood-Wit er zin in te hebben. Na vijf minuten een mooi schot van Lior Refaelov, doelman De Wolf (Eupen) duwde de bal in hoekschop. En op het kwartier was er een mooie rush van De Laet, die de fans enthousiast deed opveren. Halverwege de eerste helft begon het Antwerpse aanvalsspel plots te verwateren. Eupen ving onze Reds vanaf dan makkelijk op en begon tegen te prikken. Eerst nog schuchter, dan met venijn. Op slag van rust kreeg De Laet een bal ongelukkig tegen zijn arm, Eupen zette de strafschop om: 0-1.

De Pauw bleef na half-time in de kleedkamer. Manuel Benson moest voor meer dreiging op de rechterflank zorgen. Maar Antwerp vond ook nu zijn draai niet. Tot overmaat van ramp maakten de Panda’s er snel 0-2 van. The Great Old had nog een dik half uur om deze dubbele klap te boven te komen. Met de steun van de fans rechtte The Great Old eindelijk de rug en ging het op zoek naar de aansluitingstreffer. Die kwam gelukkig snel uit de lucht vallen. Doelman De Wolf (Eupen) kon niet bij een hoge bal, Junior Pius liet deze kans niet liggen en kopte de bal in het lege doel binnen: 1-2. Antwerp had geen tijd te verliezen en zette vol aan, op jacht naar de gelijkmaker. Benson kwam beter in de wedstrijd en timmerde twee mooie kansen in mekaar. Een eerste schot werd goed gepareerd door de Eupense keeper, een tweede zeilde net over. Nog geen vijf minuten later was het dan toch raak. Een vrije trap van Refaelov werd door Mbokani teruggelegd op Pius, die zijn tweede van de avond binnenkopte: 2-2. En nu erop en erover? Een derde doelpunt hing in de lucht. Enkele minuten voor affluiten leek het Rood-Witte delirium een feit via de knap ingevallen Nsimba. Jammergenoeg werd het mooie doelpunt van onze jongeling wegens buitenspel van Mbokani afgekeurd. Dichter zou RAFC niet meer bij de overwinning komen. In blessuretijd was het nog bijna Eupen dat met de zege aan de haal ging, maar Butez hield de stand in evenwicht. Na afloop hinkte Ivan Leko op twee gedachten: “Ik had veel meer van deze match verwacht. De ploeg leek er klaar voor, maar dat zag ik niet in de eerste helft. Na de 0-2 zag ik dan plots een ander team. Ik ben blij dat mijn spelers karakter en mentaliteit hebben getoond om terug te vechten. Maar toch… een gelijkspel thuis tegen Eupen is te weinig.”

Op de 7e speeldag van de JPL trekt RAFC naar KV Kortrijk. De wedstrijd in het Guldensporenstadion wordt gespeeld op vrijdag 25 september en begint om 20u45.