Sportieve staf van Royal Antwerp FC staat op punt

Nieuws 16 juni, 2021

De sportieve staf van Royal Antwerp FC wordt vanaf het seizoen 2021-2022 geleid door de Deen Brian Priske. Hij zal kunnen rekenen op de ervaring van Rudy Cossey en oud-speler Anders Nielsen, die beide de rol van assistent-coach zullen vervullen.

Met Maxime Biset vervoegt nu ook een tweede oud-speler de sportieve staf. Hij zal instaan voor Set-pieces coaching en individuele trainingen. Maxime Biset maakte van 2015 tot 2017 deel uit van onze Reds en kampioenenploeg die de deur naar Eerste Klasse openbeukten in 2017. Verdediger Biset kwam in 55 wedstrijden voor Rood-Wit drie keer tot scoren. De 35-jarige Biset sloot zijn actieve spelerscarrière afgelopen seizoen af als speler van KVC Westerlo in 1B. “Ik ben Royal Antwerp FC bijzonder dankbaar voor de kans die ze me bieden om mijn eerste stappen als coach te kunnen zetten. Ik koester dan ook heel warme herinneringen aan de club en wil maar al te graag meewerken aan de verdere uitbouw.”

De 43-jarige Peder Hansen wordt dan weer de nieuwe keeperstrainer van Royal Antwerp FC. Hij komt over van AC Horsens uit de Deense Superligaen en werkte ook met de Deense U16. Hansen doorliep net als hoofdcoach Brian Priske de jeugdreeksen bij AC Horsens. Als keeper kwam hij vervolgens uit in de lagere Deense reeksen, voor hij in 2011 terugkeerde naar AC Horsens om aan zijn carrière als keeperstrainer te beginnen. Dit wordt Peder Hansens eerste niet-Deense avontuur. “Ik ben bijzonder vereerd dat ik de kans krijg deze grote stap te mogen zetten naar de traditieclub die Royal Antwerp FC is.”

Met de Brit Stephen Foyston haalt Royal Antwerp FC een ervaren data-analyst in huis. Zo verzorgde Foyston analyses voor het nationale team van de Verenigde Staten; werkte hij voor de Divisionsforeningen Superliga (alias de Deense Pro League). Zowel bij Lyngby BK als FC Midtjylland was hij Head of Analysis. In eigen land was hij actief bij onder andere Watford en Tottenham Hotspur. “Bij Royal Antwerp FC vind ik niet alleen coach Priske terug met wie ik zeer nauw samenwerkte bij FC Midtjylland, maar vind ik als Brit ook een club die sterk aanleunt bij de Engelse sfeer. Ik hoop met mijn verschillende buitenlandse ervaringen en met mijn door de jaren opgebouwde data-skills de club te helpen om modern attractief topvoetbal te kunnen brengen.”

De sportieve staf kan verder rekenen op de ervaring van physical coach Peter Catteeuw en van mental coach Rudy Heylen. Stephen Foyston, Anders Nielsen, Peder Hansen en Maxime Biset tekenen een contract tot het einde van seizoen 2022-2023.

RAFC zal de sportieve staf voorstellen aan de pers na de eerste veldtraining op dinsdag 22 juni.