Sterk Antwerp moet vrede nemen met een gelijkspel in Luik

Fotoverslag 15 februari, 2021

De laatste rechte lijn richting Play-off 1 is nu definitief ingezet. Een puntje pakken op bezoek bij Standard Luik, een rechtstreekse concurrent in de strijd om die Play-offs, daar wilde The Great Old voor de match graag voor tekenen. En dat gelijkspel kwam er ook. Standard kwam op strafschop snel 1-0 voor, maar nog voor de rust bracht RAFC de stand in evenwicht. In de tweede helft versierde een sterk spelend Antwerp nog genoeg kansen om zelfs een zege te rechtvaardigen. Gescoord werd er echter niet meer. Door dit gelijkspel blijft Standard op 7 punten van RAFC in het algemeen klassement.

Birger Verstraete viel tijdens de opwarming geblesseerd uit. Hij werd vervangen door Frank Boya. Centraal achterin kwam Le Marchand in de plaats van zijn landgenoot Gélin. Voor het overige dezelfde namen die ook tegen Beerschot op het wedstrijdblad stonden.

Vroege achterstand schudt Reds wakker

De wedstrijd kon niet slechter starten voor RAFC. Bokadi (Standard) slalomde in slow motion door de Antwerp-defensie, zo leek het, waar hij foutief gestuit werd door Le Marchand: strafschop. Standard liet deze kans niet liggen vanop de stip: 1-0. The Great Old wilde wel reageren, maar vond niet onmiddellijk de juiste remedie. Na 20 minuten creëerde Standard opnieuw doelgevaar in de Antwerpse rechthoek. De Luikse afwerking kon keeper Beiranvand deze keer niet verontrusten. Even later zorgde Lamkel Zé voor de eerste adrenalinestoot van de middag bij de Antwerp-fans. Hij trok alleen op avontuur richting keeper Henkinet (Standard), maar werd teruggefloten wegens buitenspel. Niet getreurd echter. Op het halfuur trok Lamkel Zé opnieuw ten aanval met een felle rush op de flank. Zijn assist werd door De Pauw succesvol in doel geprikt: 1-1! En Antwerp wilde meer. Pogingen van Lukaku en opnieuw Lamkel Zé hadden helaas niet het verhoopte resultaat.

Antwerp domineert, maar vergeet te scoren

The Great Old schoot deze keer het sterkst uit de startblokken en dwong de Luikenaars met de rug tegen het doel. Op corner leek een Antwerpse voorsprong in de maak, maar de kopbal van Gerkens botste op de deklat. Doelman Henkinet (Standard) hield zijn ploeg recht door de rebound van Seck met een geweldige reflex op de doellijn te keren. In de jacht op de drie punten schakelde The Great Old een versnelling hoger. Halverwege de tweede helft zette Boya met een knappe assist Lamkel Zé alleen voor de Luikse doelman, maar de bal wilde er niet in. Niet veel later slaagde ook Boya er niet in Antwerp verdiend op voorsprong te zetten. In het slotkwartier mikte de ingevallen Buta zijn schot nipt naast. Vlak voor tijd werd een doelpunt van Lamkel Zé afgekeurd wegens voorafgaand buitenspel van Seck. Antwerp moest dus vrede nemen met één punt, maar stapte toch als morele overwinnaar van het veld. De Laet: “We begonnen heel zwak aan de wedstrijd. Gelukkig hebben we ons daarna kunnen herpakken. Uiteindelijk hadden we hier moeten winnen, maar een punt is ook goed. Standard komt niet dichter in het klassement en onze prestaties gaan in stijgende lijn.”

Antwerp ontvangt zondag 21 februari ’21 om 20u45 STVV. Maar eerst trekt RAFC weer Europa in. In de 1/16e finales van de Europa League ontvangt Antwerp de Schotse topper Glasgow Rangers. De match wordt gespeeld op donderdag 18 februari ’21 en start om 21u.