Strijdend Antwerp verliest thuis van KV Kortrijk

Fotoverslag 2 augustus, 2021

Eindelijk weer volk op de tribunes van de Bosuil. De Reds hadden er zin in, maar het was KV Kortrijk dat het best uit de startblokken schoot. Antwerp kreunde onder de blitzstart van de Kerels en zocht tevergeefs naar een snedig antwoord. Halverwege de eerste helft herstelde RAFC het evenwicht in de partij. Frey zag zijn uitstekend schot gered door de bezoekende doelman. Na rust was The Great Old er opnieuw dicht bij via kersverse aanwinst Viktor Fischer, maar de bal ging er niet in. Ook Kortrijk bleef gevaarlijk en zorgde vlak voor affluiten voor een koude douche door de winning goal voorbij Butez te schieten. Ondanks veel inzet en goede wil, bleven de Reds opnieuw met lege handen achter.

Coach Brian Priske had één nieuwe naam in petto voor deze eerste thuismatch van het seizoen: de Deense aanwinst Fischer nam de plaats in van Soussi. Opmerkelijk: dag op dag één jaar geleden won RAFC de Belgische beker. De Bosuil was klaar voor een feestje.

Matige eerste helft met weinig kansen voor RAFC

KV Kortrijk begon ijzersterk aan de wedstrijd en had aan een halve minuut genoeg om bijna op voorsprong te komen. Badamosi (KVK) had de bal maar binnen te tikken aan de tweede paal, maar liet de huizenhoge kans liggen. De Reds hadden moeite met een fel opzittend Kortrijk, dat zelf nog enkele keren gevaarlijk kon dreigen. Na een twintigtal minuten leek Antwerp zich dan toch in de match te kunnen knokken. Een corner kwam bij de vrijstaande Frey terecht. De Zwitser pakte uit met een knappe volley, maar keeper Ilic (KVK) redde even mooi. Op het half uur dribbelde Fischer zich voorbij zijn tegenstander en schilderde de bal op de kruin van Frey, die net geen kracht kon zetten op zijn kopbal.

Antwerp slikt bittere pil in slotfase

Na de pauze kwam RAFC goed uit de kleedkamer. Een verre inworp van Ritchie De Laet kwam terecht bij Fischer, die van dichtbij leek te gaan scoren. Een Kortrijkse voet en de buitenkant van de paal verhinderde de Antwerpse voorsprong. Ook de bezoekers zorgden nog voor het uur voor gevaar in de kleine rechthoek. Chevalier (KVK) had het openingsdoelpunt aan de voet, maar Butez slaagde er nog in de bal te weren. De wedstrijd bleef leuk om volgen, enkel dat ene Antwerpse moment van glorie ontbrak. Een puntendeling leek bijgevolg in de maak. Tot drie minuten voor het einde Kortrijk het laken alsnog naar zich toetrok via Selemani, die de bal via de paal voorbij Butez krulde. The Great Old kreeg nog vijf minuten extra tijd om een puntje uit de brand te slepen, maar slaagde daar helaas niet in. Het blijft zo nog wat wachten op de eerste punten van het seizoen. Coach Brian Priske kon zijn ontgoocheling niet verbergen: “Zo verliezen op het einde doet pijn. Ik zag progressie in ons spel, maar het was niet voldoende. Het laatste wat we nu moeten doen is panikeren. Hard verder werken om het niveau op te krikken, is de enige weg. Dan zullen de punten en de overwinningen wel volgen. Daar ben ik zeker van.”

Op zondag 8 augustus trekt RAFC naar Luik voor de wedstrijd tegen Standard de Liège. De match vangt aan om 13u30.