The Great Old boekt belangrijke zege in strijd om Champions’ Play-off

Fotoverslag 3 april, 2022

Antwerp heeft de moeilijke verplaatsing naar OHL tot een goed einde gebracht. De thuisploeg was de gevaarlijkste ploeg, maar een resem kansen leverde geen doelpunt op voor de Leuvenaars. De Reds hadden aan één succesvolle tegenprik genoeg om de 3 punten te veroveren. Seck velde het verdict kort voor rust. In de tweede helft dropte coach Priske Almeida en Miyoshi in de ploeg. OHL had het lastig met deze tactische ingreep en kon amper nog dreigen. Antwerp ging zelf op zoek naar de bevrijdende tweede treffer, maar enkel Nainggolan kon de Leuvense keeper echt op de proef stellen. OHL probeerde met een tevergeefs slotoffensief het tij te keren. Butez was echter niet van plan zijn clean sheet prijs te geven. Met nog 1 wedstrijd te gaan in de reguliere competitie staat RAFC nog steeds mooi in de top 4 te blinken.

Never change a winning team, moet Brian Priske gedacht hebben. Hij wijzigde in eerste instantie niets aan het elftal dat Zulte Waregem een 1-0-nederlaag had aangesmeerd, maar moest net voor de aftrap dan toch nog ingrijpen: Bataille kwam de zieke De Laet vervangen. De Nederlandse belofte-international Emanuel Emegha maakte voor het eerst deel uit van de wedstrijdselectie.

RAFC XI
Butez - Buta (46' Almeida) - Seck - Dessoleil - Bataille - Nainggolan - Verstraete - Gerkens (46' Miyoshi) - Balikwisha (90' Yusuf) - Benson (86' Eggestein) - Frey (68' Emegha)

OH Leuven XI
Runarsson - Özkacar - Dewaest - Patris - Al-Tamari (68' Shengelia) - Schrijvers - Keita - De Norre - Maertens (80' Lefrancq) - Mercier - Kukharevych (68' Kaba)

RAFC start fel, maar slaat pas toe in het slot van eerste helft

De strijd voor een plek in de Champions’ Play-off is ongemeen spannend. The Great Old kon zich in Leuven eigenlijk geen puntenverlies meer veroorloven. De Reds begonnen dan ook fel aan de partij, maar grote kansen leverde dat niet op. OHL nam na een kwartier het commando over en kwam verschillende keren dicht bij een doelpunt. Butez of de paal hielden Antwerp recht. Keeper Runarsson (OHL) kon al die tijd quasi werkloos toekijken, maar toch was hij 5 minuten voor de rust geklopt. OHL werkte een corner van Antwerp slecht weg, Seck was er als de kippen bij om het openingsdoelpunt over de lijn te tikken: 0-1! Een doelpunt dat uit de lucht kwam vallen, maar daarom niet minder gevierd werd.

RAFC geeft overwinning niet meer uit handen

Priske wilde meer grip op het middenveld en voerde enkele wissels door. Buta en Gerkens verdwenen uit de ploeg, Miyoshi en Almeida waren hun vervangers. OHL speelde bij wijlen de bal weer vlot rond, maar Butez bedreigen zat er deze keer niet echt meer in. Antwerp kwam via Benson en Radja Nainggolan nog dicht bij een tweede treffer, maar telkens zat keeper Runarsson (OHL) er goed tussen. Emegha mocht zijn officieel debuut maken voor RAFC. Hij verving halverwege de tweede helft Michael Frey. De Nederlandse youngster kon nog geen brokken maken, maar toonde wel potentieel. Een Leuvens slotoffensief leverde niets meer op voor de thuisploeg. Dankzij deze zege komt deelname aan de Champions’ Play-off voor RAFC weer een serieuze stap dichterbij.

Birger Verstraete reageerde erg opgelucht en beseft het belang van deze overwinning: “We winnen op een diefje, maar het enige wat vandaag telde waren de punten. We willen die Champions’ Play-off halen. Dat is het enige wat telt.”

Zaterdag 9 april 2022 speelt RAFC zijn laatste match van de reguliere competitie tegen Cercle Brugge, thuis op de Bosuil. De match begint om 20u45.