Tienkoppig Antwerp kan geen vuist maken tegen Club

Fotoverslag 15 december, 2020

Antwerp kon zich mits een zege tegen Club Brugge weer in de topregionen van het klassement nestelen. Twee vroege tegendoelpunten, in elke speelhelft één, deden Rood-Wit echter voortdurend achter de feiten aanlopen. Met een man minder, na de snelle uitsluiting van Jérémy Gélin, bleek het onbegonnen werk om Club het vuur aan de schenen te leggen. Door deze 0-2 nederlaag komt er een einde aan 21 opeenvolgende thuismatchen in de JPL zonder nederlaag. Het laatste puntenverlies dateerde van mei 2019. RAFC staat voorlopig op de zevende plaats in de rangschikking, op drie punten van een Play off-1 plaats.

Coach Leko koos opnieuw voor Beiranvand in doel. Voor het overige vatte hij de wedstrijd aan met zijn gekende type-elftal, op de geschorste Ritchie De Laet na. Dylan Batubinsika was zijn vervanger. Pieter Gerkens bleek gelukkig niet langer covidpositief en keerde terug in de basis.

Horrorstart voor Antwerp

De match kon niet slechter starten voor The Great Old. Na 2 minuten al klom Club Brugge op voorsprong via Krépin Diatta: 0-1. Antwerp had moeite met een gretig Club, maar kwam in de 12e minuut wel bijna langszij. Het schot van Simen strandde op de paal. Pech voor stamnummer 1! En enkele minuten later nog meer pech voor Rood-Wit. Na een mindere uittrap van keeper Beiranvand kreeg De Ketelaere (Club) plots vrij baan om zijn kans te gaan. Gélin trok aan de noodrem, ref Laforge trok de rode kaart. Ivan leko greep noodgedwongen tactisch in en haalde Miyoshi naar de kant. In zijn plaats kwam Buta, in een poging om de defensieve stabiliteit te herstellen. Club probeerde de man-meer-situatie geduldig uit te spelen, Antwerp hoopte tegen te kunnen prikken. Na mistasten van keeper Mignolet (Club) ging Refaelov zijn kans, maar het vizier van Lior stond niet goed afgesteld. Op slag van rust verlengde Gerkens met zijn schouder een vrije trap van Refaelov richting winkelhaak, waar Mignolet zijn eerdere fout rechtzette en de gelijkmaker verhinderde. Voor beide ploegen de kleedkamer zouden induiken, knalde Club nog tegen de paal.

Club loopt snel verder uit

RAFC begon met verse moed aan de tweede helft. Met een man minder zetten de Reds gezwind de achtervolging op Brugge in, dat echter opnieuw zeer snel kon scoren: 0-2. Match gespeeld, zo leek het, ook al stonden er nog meer dan 40 minuten op de klok. Toch weigerde Antwerp definitief te plooien, maar de rood-witte aanvallen misten power om een controlerend Club nog echt te verontrusten. De invalbeurt van Alexis De Sart was een heuchelijk weerzien, na al zijn blessureleed van de voorbije maanden. Faris Haroun reageerde ontgoocheld na de match: “We hebben door dat vroege doelpunt en die rode kaart nooit in de wedstrijd gezeten. Maar we mogen niemand met de vinger wijzen. We winnen en verliezen samen. Nu moeten we vanaf woensdag weer punten pakken.”

Woensdag 16 december ’20 ontvangt RAFC op de Bosuil Zulte Waregem. De wedstrijd start om 18u45.