Topper tegen Club Brugge eindigt onbeslist

Fotoverslag 25 oktober, 2021

In een zonovergoten en bomvol Bosuilstadion maakten RAFC en Club er een fel betwiste wedstrijd van. De Bosuil zag veel inzet en strijd met vooral voor de rust een sterk Antwerp dat via Engels, na hoekschop, op voorsprong kwam. Scoren op corner deed ook Club Brugge, ultiem in de laatste seconden voor het rustsignaal. Onder impuls van kapitein De Laet leek The Great Old ook in de tweede helft op zijn elan verder te zullen gaan. Op het uur moesten de Reds dan het initiatief laten aan Club Brugge zonder echt grote kansen te moeten toestaan. En als Club toch eens door de linies kon breken stonden Butez en zijn defensie pal. Zo bracht De Laet nog redding op de lijn. In het absolute slot zorgde Seck bijna voor een delirium, maar keeper Mignolet vergalde het Antwerpse feestje.

Coach Priske dropte Engels in de basis tegen zijn ex-club. Ritchie De Laet verhuisde naar de rechtsback. Viktor Fischer geraakte niet speelklaar. Benson en Balikwisha maakten hun opwachting, Bataille en Samatta startten op de bank.

Antwerp heerst en scoort, Club maakt gelijk op slag van rust

Rood-Wit begon, net als op Fenerbahçe, met veel offensieve intenties aan de wedstrijd. Een plaatsbal van Benson was te zwak, maar met het schot van Gerkens in de korte hoek had keeper Mignolet meer moeite. Ook Club Brugge probeerde af en toe tegen te prikken, zonder evenwel echt gevaarlijk te zijn. Op het half uur drong De Ketelaere (Club) het Antwerps strafschopgebied binnen, zijn schot werd door een attente Butez onschadelijk gemaakt. En toen kwam hét moment van Engels. Hoekschop Antwerp, de ex-Bruggeling torende hoog boven iedereen uit en knikte de 1-0 binnen. De Bosuil ontplofte! Club trachtte de situatie snel recht te zetten. Een voorzet van Vormer (Club) belandde ei zo na in de winkelhaak. Butez strekte zich uit en kon de bal nog net in hoekschop duwen. In de laatste seconden voor de rust was het dan toch raak voor Club, eveneens via een corner. Een even zure als onverwachte tegentreffer want RAFC had de partij tot dan prima onder controle.

Brugge pakt over, maar RAFC wint bijna in het slot

Birger Verstraete bleef geblesseerd aan het hoofd achter in de kleedkamer. Youngster Pierre Dwomoh kwam in zijn plaats, Gerkens kreeg op het middenveld een meer defensieve rol toebedeeld. Kapitein De Laet had er zin in en begon aan een rush richting Brugs strafschopgebied. Gevaarlijk uithalen zat er helaas net niet in. Plots opwinding aan de overkant waar Vormer (Club) ploegmaat De Ketelaere alleen op doel afstuurde. De Bruggeling verschalkte Butez, maar een attente De Laet redde op de lijn. Club tapte vertrouwen en drong RAFC meer en meer achteruit. Een gevaarlijk schot van Lang verdween via een Antwerps been in hoekschop. RAFC probeerde Club pijn te doen in de omschakeling en leek daar bijna in te lukken. Yusuf was alleen door, maar werd toch nog in snelheid gepakt door de Brugse defensie. 8 minuten voor tijd probeerde Van der Brempt beter te doen voor Club, Engels kreeg rood voor de professionele fout. In de slotfase werd ook N’Soki (Club) uitgesloten (2 x geel). Tien tegen tien dus en RAFC geloofde er weer in. In de extra tijd leek Seck de winning goal binnen te koppen, Mignolet (Club) redde miraculeus. Gerkens: “Ik was al aan het juichen, maar jammer genoeg heeft Club een goeie doelman staan. Jammer ook dat we in de eerste helft niet konden doordrukken. Na rust kregen we het nog moeilijk toen we het uitvallen van Birger moesten opvangen. Ik denk dat we tevreden mogen zijn met een punt.”

Donderdag 28 oktober ’21 om 20u45 speelt Antwerp op het veld van Westerlo in de 1/16e finales van de Croky Cup. Zondag 31 oktober ’21 gaat RAFC op bezoek bij Cercle Brugge. De match begint om 16u.