Arthur Vermeeren blijft op de Bosuil tot de zomer van 2026

Nieuws 8 februari, 2023

Arthur Vermeeren – gisteren 18 geworden – heeft zijn contract bij RAFC verlengd tot 30 juni 2026. ‘Tuurke’, zoals hij liefkozend wordt genoemd, ruilde in de zomer van 2018 de jeugdopleiding van KV Mechelen in voor die van R. Antwerp FC. Hij doorliep vanaf de U14 onze jeugdelftallen als stille sterkhouder. Afgelopen zomer begon Vermeeren met de A-kern aan de voorbereiding op het huidige seizoen. Hij liet een goede indruk na op onze coach Mark van Bommel, die Arthur zijn eerste minuten gunde in de thuismatch tegen Lillestrøm SK in de derde voorronde van de Conference League. Zijn eerste volledige match was die op de Freethiel tegen SK Beveren, in de 16e finales van de beker van België. Sindsdien verdween Arthur Vermeeren niet meer uit de ploeg. In november werd hij door de fans verkozen tot ‘speler van de maand’.

CEO Sven Jaecques is uiteraard opgetogen over de contractverlenging van Arthur Vermeeren en benadrukt het bredere plaatje: “We hebben de voorbije seizoenen sterk ingezet op het verkleinen van de kloof tussen de werking van de A-ploeg en de RAFC Academy. Als iemand als Arthur dan de stap zet naar het eerste elftal, versterkt dat ons opleidingsverhaal nóg eens.”

Steven Smet, hoofd jeugdopleiding RAFC, heeft lof voor de mentaliteit van Arthur Vermeeren: "Ik ben overtuigd dat leervermogen het belangrijkste kenmerk van talent is. Net daarom lijkt het me onmogelijk te voorspellen waar Arthur z'n limieten liggen, want zijn leer- en aanpassingsvermogen blijkt ongelimiteerd."

Veel succes nog op de Bosuil, Arthur!