Op de laatste volledige stagedag in Oostenrijk stonden twee oefenwedstrijden op het programma. In de voormiddag tegen RB Salzburg, in de vooravond tegen de nationale ploeg van Qatar.

RAFC - RB Salzburg

RAFC XI
Butez - De Laet - Almeida - Pacho - Vines (36' Scott) - Haroun - Yusuf - Gerkens - Benson (71' Emegha) - Miyoshi - Janssen

De wedstrijd tegen RB Salzburg (2x 35’) vond plaats in Anif, een dorp in de buurt Salzburg. Onder het toeziend oog van onze voorzitter kende RAFC een moeilijke eerst helft. Na 22’ kwamen de Oostenrijkers op voorsprong. Vlak vóór de rust mikte Gerkens de bal naar de linkerbenedenhoek, maar de doelman pakte alsnog uit met een straffe save. 0-1, halfweg. Na de rust namen onze Reds het heft in handen. Dat resulteerde na 10’ in de gelijkmaker. Janssen met de assist, Miyoshi met de prima afwerking. Een kwartier later was het opnieuw prijs. Yusuf zonderde Benson af en 2-1. Een verdiende overwinning tegen een team met Champions League-ervaring: knap!

RAFC - Qatar

RAFC XI
De Wolf - Bataille - Seck - Van Den Bosch - Krasniqi - Verstraete - Vermeeren - Balikwisha - Fischer (39' Nainggolan) - Valencia (71' Emegha) - Frey

Na de middag een “bijzondere” tegenstander, de nationale ploeg van Qatar die eind dit jaar deelneemt aan het WK. De match (4x 20’) vond plaats in de Saalfelden Arena, in een prachtig decor vlak tegen de bergen. Onze Reds – 11 andere jongens dan in de eerste wedstrijd – hielden de Qatarezen voortdurend in de tang maar tegelijk kregen ook onze jongens niet veel ruimte. Tot Frey zich kon losmaken en de 1-0 binnen werkte. Aan de overkant was het bij de eerste de beste kans raak. 1-1 was ook de ruststand. Na de pauze zag het er even benard uit toen Qatar 1-2 voor kwam, maar opnieuw Frey kon nog scoren op aangeven van Emegha. 2-2, een verdienstelijke prestatie van onze Reds tegen een WK-ganger.

Daarmee zit de zomerstage in Waidring erop. Morgen keert de RAFC-delegatie terug naar huis. Bekijk hieronder enkele foto's van onze oefenwedstrijden én het interview met youngsters Zeno, Arthur en Laurit!