Een vooruitblik op Frankfurt met coach Brian Priske

Nieuws 29 september, 2021

Aan de vooravond van onze Europa League-groepwedstrijd tegen Eintracht Frankfurt stond coach Brian Priske de verzamelde pers te woord.

Over onze vorige Europa League-wedstrijd...
We moeten proberen een prestatie neer te zetten die ons de drie punten oplevert. Ik was heel tevreden met onze prestatie op Olympiakos, maar toch keerden we terug met nul punten op zak. Als we die prestatie kunnen herhalen, dan denk ik dat we deze keer wel de punten thuis kunnen houden.

Over tegenstander Eintracht Frankfurt...
Ik heb de laatste wedstrijden van Frankfurt bekeken. Ze hebben nog niet kunnen winnen dit seizoen, maar het is wel een goede ploeg. Het is een ploeg in opbouw met een nieuwe coach en een nieuw systeem. Frankfurt heeft al goede wedstrijden gespeeld dit seizoen, wedstrijden die ze hadden kunnen winnen, maar waar uiteindelijk toch gelijkgespeeld werd.

Over het effect van een vol Bosuilstadion...
Op de Bosuil kunnen we iedereen kloppen, met onze ongelofelijke supporters is alles mogelijk. We hebben ze morgen nodig, maar eigenlijk hebben we onze twaalfde man altijd nodig.

Over 12/12 in de Jupiler Pro League...
Ik ben heel blij met de twaalf op twaalf, maar niemand binnen de club of de kleedkamer is 100% tevreden met onze prestaties. Er is nog werk op het defensieve vlak. Iedere dag wordt er hard verder gewerkt. Al is het ook niet makkelijk om veel te trainen tussen de vele wedstrijden door. Recuperatie, het voorbereiden van een wedstrijd, ... Voetbal is ook zelfvertrouwen. Op dit moment is het vertrouwen heel goed, de mentaliteit is ook zeer goed. De teamspirit is heel hoog, dat is heel belangrijk met zoveel nieuwe spelers.

Over onze bankzitters die het verschil maken...
We hebben een goeie ploeg, ik ben heel tevreden. De bank heeft de laatste weken goede resultaten gehaald. Dat is belangrijk, we zijn met 16-17-18 spelers die resultaten halen. Met onze geblesseerden gaat het elke dag beter en beter, maar we kunnen niemand recupereren voor de wedstrijd van morgen.

Liever geen tegendoelpunten of een wedstrijd winnen?
Winnen! Liever punten behalen dan geen tegendoelpunten tegenkrijgen, de resultaten zijn belangrijker. We zijn hier om wedstrijden te winnen. Niet één of twee, maar heel veel wedstrijden. Op dit moment zijn het de details die nog niet 100% goed zitten, defensief. Maar als de bedoeling en de intenties van de spelers er al zijn, dan heb ik er vertrouwen in dat het goedkomt. Dat heeft nog wat tijd nodig. Normaal gezien is het net offensief moeilijk om onderlinge relaties uit te bouwen, het is mooi om te zien dat we al zoveel kansen bij mekaar voetballen.

Ook Manuel Benson stond de verzamelde pers te woord, lees hier wat onze winger te zeggen had!