Wedstrijdsverslag: Young Reds - Hoogstraten V.V.

RAFC Academy 16 maart, 2023

Woensdagavond stond er voor de Young Reds een inhaalwedstrijd op het programma: Hoogstraten VV maakte de verplaatsing naar het Herman Vanderpoortenstadion. Doelman Davino Verhulst maakte zijn wederoptreden na een knieblessure en ook Gérard Vandeplas, die eerder op de dag zijn eerste profcontract tekende, begon in de basis.

RAFC XI
Verhulst – Davis (78' Ben Hamed) – Elmazhad – Wyns – Krasniqi – Da Silva – Smits (78' Amal) – Shala – Soussi – Vandeplas (45' Vanhees) – Aziz (63' Murataj)

Hoogstraten begon het sterkst aan de partij. In de openingsfase konden ze enkele kansjes creëren, waarvan één gevaarlijke: Elmazhad stond goed gepositioneerd en kon de bal nog van de lijn keren. De Young Reds waren gewaarschuwd en namen de bovenhand in het spel. Na vijf minuten spelen wist aanvoerder Visar Shala de bal te veroveren in de vijandige zestienmeter, zijn schot verdween maar net net over doel. De grootste kans in de eerste helft was voor de Young Reds. Het verrassende afstandsschot van Da Silva trof de paal. Even later was het de beurt aan Soussi. De flankspeler dribbelde zich een weg naar doel, het schot trof net niet raak: zijnet. Er volgden nog nieuwe mogelijkheden voor een bedrijvige Shala en vooral Vandeplas, die zijn poging van de lijn gekeerd zag, maar scoren zat er niet in. Een goede eerste helft van de Young Reds, ook op verdedigend vlak, want Hoogstraten wist zelden de oversteek te maken. De enige kans die er te noteren viel voor Hoogstraten was op hoekschop, waar Davino Verhulst zich op kon onderscheiden met een knappe redding.

Bij de start van de tweede helft maakte Gerard Vandeplas plaats voor Dieter Vanhees. Opnieuw trapten de bezoekers op het gaspedaal van bij de aftrap, maar bleven ongevaarlijk voor doel tot de 68ste minuut: Verhulst pakte uit met een goede redding. Coaches Wils & Swerts brachten Murataj, Ben Hamed & Amal in voor Aziz, Davis en Smits – maar ook zij konden voor geen gevaar zorgen in een weinig opwindende tweede helft. Tien minuten voor tijd gingen de alarmbellen af: Hoogstraten kon vrij uithalen van binnen de zestien meter, maar Davino Verhulst was niet van plan zich om te draaien en hield zijn netten schoon met een puike redding.

Een sterke eerste helft van de Young Reds, de tweede helft won Hoogstraten dan weer op punten: een logisch gelijkspel als gevolg.

Komende zondag maken de Young Reds de verplaatsing naar het Sint-Eloois-Winkel Sport van oude bekende William Owusu. De wedstrijd gaat om 15u00 van start.