Wedstrijdverslag K.SK. Heist - Young Reds

RAFC Academy 9 januari, 2023

Op vrijdag 6 januari, ook wel gekend als Driekoningen, trokken onze Young Reds richting Heist-op-den-Berg. Coaches Swerts en Wils vulden hun selectie aan met de jonge Tiebe Strubbe en Gerard Vandeplas (die in december nog mee op stage ging met de A-kern). Na de winterbreak en de oefenwedstrijd op KSC Lokeren-Temse werd er terug voor de knikkers gespeeld.

De wedstrijd begon met kopzorgen voor RAFC. Na tien minuten werd een voorzet op rechts onschadelijk gemaakt, maar de bal bleef in de kluts hangen aan de rand van de zestien. Redouan Benhamou twijfelde niet en bracht de Heistenaars op voorsprong: 1-0. Enkele minuten later bleef K.SK. Heist opnieuw aandringen. Ben Hamed stapte in en raakte uit balans, waardoor de rechterflankaanvaller van Heist het op doel af kon. Devalckeneer zette zijn reflexen laag bij de grond in de kijker, maar Wyns trapte onbesuisd weg centraal voor doel. De bal kwam via enkele tussenstations terecht ter hoogte van de penaltystip, waarna Devalckeneer opnieuw laag over de grond werd gedwongen tot een save.

Na de barre openingsfase dan toch het eerste grote gevaar van onze Young Reds. Da Silva intercepteerde hoog op het veld de bal en leverde in bij Murataj. Die draaide zich goed vrij en kon twee verdedigers afhouden. Na een dribbel en korte versnelling bracht hij zichzelf voor de doelman van K.SK. Heist. De hoek was net te scherp en Murataj besloot vol op de doelman.

Op het halfuur ging Zaânan in de fout op de rand van de zestien. Een gele kaart was het gevolg en ook Da Silva ging op de bon na klagen bij de scheidsrechter. De rechtstreekse vrije week af op de Rood-Witte muur en belandde maar net naast de paal. Meteen ook de laatste kans van de eerste helft.

Na rust bleef Ben Hamed in de kleedkamer. Dragan Lausberg kwam in zijn plaats. Één minuut ver in de tweede helft en Mylan Carrasco, broer van Rode Duivel Yannick Carrasco, kon de score verdubbelen: 2-0.

Opgeven deden onze Young Reds allerminst. Ze kwamen beter in de wedstrijd en Zaânan zorgde met een fantastische pegel vanop afstand voor de 2-1. Een aansluitingstreffer die in aanmerking komt voor doelpunt van het jaar.

De wedstrijd lag opnieuw helemaal open en Vandeplas mocht voor extra strijdkracht vooraan zorgen. K.SK. Heist zakte terug, onze Young Reds gingen op zoek naar de gelijkmaker.

Met nog 5 minuten op de klok in de reguliere speeltijd verzilverde Rood-Wit nog een vrijschop. Iedereen misrekende zich en het was Dragan Lausberg die de bal licht kon deviëren in doel. Was het Vanhees of Lausberg die scoorde? Niet meteen duidelijk. Maar de viering van Lausberg sprak boekdelen. Hij zette zo de late gelijkmaker op het bord: 2-2. Nadien volgde nog een afstandsschot en hoekschop voor de thuisploeg, maar Devalckeneer hield de Young Reds recht. 2-2 en een verdiend punt!

Zondag 15 januari om 14u30 nemen onze Young Reds het op het Lisp op tegen de achtste in de stand: R. Knokke FC.