Wedstrijdverslag RAFC - OHL

Fotoverslag 30 augustus, 2021

Reds geven voorsprong uit handen en moeten vrede nemen met gelijkspel

De euforie na de zege tegen Omonia Nicosia hing nog in de lucht boven Deurne Noord, maar daar trok tegenstander OHL zich niks van aan. De Leuvenaars begonnen vinnig aan de wedstrijd en zetten Antwerp meteen onder druk. De Reds ontsnapten aan een vroege achterstand en hadden moeite om het evenwicht in de partij te herstellen. Dankzij een eigen doelpunt van OHL kwam RAFC toch op voorsprong. Na handspel en de daaropvolgende strafschop dook Rood-Wit zelfs met 2-0 de rust in. Na 10 minuten in de tweede helft kopte OHL echter al de aansluitingstreffer tegen de touwen. Het sein voor RAFC om weer ten aanval te trekken, maar het waren de Leuvenaars die finaal toch een punt uit de brand wisten te slepen.

In het basiselftal van Brian Priske één opvallende naam: aanvaller Michael Frey raakte veel sneller dan verwacht speelklaar en begon zowaar aan de wedstrijd. Na de Europese midweekmatch wijzigde onze coach zijn elftal nog op vier andere plaatsen. Vines, Yusuf, Gerkens en Fischer mochten eveneens starten. Nog een opvallende naam op het wedstrijdblad, bij OHL, was die van “onze “Alexis De Sart. Hij mag zich op huurbasis bewijzen in Leuven.

RAFC onder druk, maar wel 2-0 voor

Amper één minuut nadat ref De Cremer de wedstrijd op gang had gefloten, incasseerde The Great Old een stevige waarschuwing. Rezaei (OHL) kon de wenkende kans niet afwerken. RAFC trachtte te reageren, maar het schot van Miyoshi vormde geen probleem voor OHL-keeper Romo. De bezoekers uit Leuven zaten beter in de wedstrijd dan onze Reds wat resulteerde in enkele goede kansen voor de Leuvenaars. Toch doken de Reds nog met een dubbele voorsprong de kleedkamer in. Een Leuvense own-goal had de Antwerpfans -en spelers eerst weer moed gegeven. En op slag van rust werd het zelfs nog mooier toen Michael Frey de 2-0 tegen de touwen knalde vanop de stip.

Toch geen zege voor Reds

The Great Old begon aan de tweede helft met een comfortabele voorsprong, maar al snel bleek dat OHL zich niet zomaar gewonnen zou geven. Na 10 minuten kopte Özkacar (OHL) de aansluitingstreffer voorbij Butez: 2-1. Rood-Wit had zuurstof nodig en ging op zoek naar een derde treffer. Miyoshi deed enkele keren de Leuvense alarmbellen afgaan, maar de bal ging er niet in. Antwerp voerde de druk op, maar OHL counterde snedig. Een mooie kans voor RAFC op corner luidde een snelle tegenaanval in die uiteindelijk leidde tot de gelijkmaker. De Reds trokken nu nog furieuzer ten aanval, OHL wilde maar wat graag zijn kunststukje herhalen. Ondanks een handvol goede kansen voor beide ploegen bleef de 2-2 op het bord staan. Een resultaat waar Brian Priske niet tevreden mee was: “Ik ben zwaar ontgoocheld omdat we een dubbele voorsprong uit handen geven. Ik miste energie, kwaliteit aan de bal, grinta… Dat moet beter. Iedereen beseft dat, zowel staf als spelers. Na de interlandbreak moeten we gewoon punten beginnen pakken. Er is geen andere weg.”

Op zaterdag 11 september ’21 trekt RAFC naar KAS Eupen. De match begint om 16u15.