Wedstrijdverslag: RAFC - RSCA

Fotoverslag 9 mei, 2022

RAFC – RSCA stond volledig in het teken van de strijd om de derde plaats. Veel zon en veel volk: de omstandigheden waren optimaal om er een fijn feestje van te maken op de Bosuil. Helaas draaide het iets anders uit. Slecht uitverdedigen door Butez en Dessoleil leidde al na 10 minuten het eerste tegendoelpunt in. The Great Old moest vol aan de bak, maar kon enkel dreigen vanop afstand. Geen beterschap in de tweede helft waarin de bezoekers al meteen op 0-2 kwamen. Het begin van een dramatische periode waarin Anderlecht op korte tijd nog eens tweemaal zou scoren: 0-4. De Reds op het veld gaven niet thuis, de fans in de tribunes wel. Zij zetten zich massaal achter hun Antwerp en lieten zien en horen wat supporteren op de Bosuil zo uniek maakt.

Coach Brian Priske kon weer rekenen op Seck, die de plaats van Almeida innam centraal in de defensie. Verstraete ontbrak in de wedstrijdkern. Haroun begon aan de wedstrijd. Opvallend: de match tegen Anderlecht was voor Manuel Benson zijn 100ste wedstrijd in de Jupiler Pro League.

RAFC XI
Butez - Bataille (46' Balikwisha) - Seck - Dessoleil - De Laet - Vines - Haroun - Yusuf (72' Dwomoh) - Nainggolan (60' Gerkens) - Benson (72' Miyoshi) - Frey (60' Samatta)

RSC Anderlecht
Verbruggen - Murillo - Delcroix - Hoedt - Gomez (63' Mykhaylichenko) - Arnstad (63' Ait El Hadj) - Kana - Cullen - Amuzu (68' Olsson) - Kouame (63' Refaelov) - Zirkzee (63' Raman)

Valse start voor RAFC

Weinig doelgevaar in de eerste tien minuten. Beide ploegen stonden goed georganiseerd, maar hadden het moeilijk om offensief door te breken. Tot onzeker uitverdedigen van Antwerp plots de eerste grote kans inleidde voor de bezoekers. Amuzu (RSCA) nam het geschenk dankbaar aan: 0-1. The Great Old was van slag en vond niet direct een gepaste reactie. Frey en Nainggolan probeerden het dan maar vanop afstand. Bezoekende doelman Verbruggen liet zich niet verrassen. De slotminuten van de eerste helft waren hoopgevend. Na een knappe aanval via Vines en Bataille ging Nainggolan zijn kans. Zijn volley miste helaas het kader. Een schot van Arnstad (RSCA) strandde nog op de paal, meteen het laatste wapenfeit voor de rust.

RAFC slikt 3 tegendoelpunten op korte tijd

Priske herschikte zijn pionnen en greep terug naar een viermansverdediging. Maar wie een remonte van The Great Old had verwacht, bleef op zijn honger zitten. Het waren de bezoekers die al na 4 minuten opnieuw konden scoren: 0-2. Een handvol minuten later stond het zelfs al 0-4. Ongeloof op het veld en op de tribunes. Met nog een half uur op de klok, was de match al gespeeld. De magie op het veld bleef uit, maar de magie op de tribunes maakte veel goed. De Antwerpfans veerden massaal recht en lieten zien en horen wat echte clubliefde is. Schitterend! The Great Old bleef wilskrachtig op zoek gaan naar een eerredder. Dessoleil kon de beste kans van de avond voor Antwerp niet in doel werken.

Brian Priske was bijzonder hard in zijn analyse: “We speelden schandalig slecht. Iedereen presteerde zwaar onder zijn niveau. Enkel de fans waren subliem vanavond. Mijn spelers hebben heel wat goed te maken.”

Volgende match: RSCA – RAFC op donderdag 12 mei om 20u30.