Reds verlaten Jan Breydel met opgeheven hoofd

Fotoverslag 25 april, 2022

The Great Old heeft zijn eerste match in de Champions’ play-offs verloren met 1-0 op het veld van Club Brugge. Antwerp zette Club van bij het begin nochtans goed vast en was het eerste half uur de gevaarlijkste ploeg op het veld. Frey liet een reuzenkans op de 0-1 onbenut. Het tactisch plan van onze coach klopte perfect, de uitstekende wedstrijdmentaliteit van de Reds deed de rest. De thuisploeg kwam nooit in zijn ritme, maar stond bij de rust toch op voorsprong dankzij een lucky goal van Buchanan. Via Haroun caprioleerde het leer over Butez in doel. In de tweede helft probeerde Antwerp verschillende keren gevaarlijk uit te breken. In de zone van de waarheid liep het helaas telkens net mis. Haroun: “Verliezen is zuur, maar als we zo blijven spelen gaan we nog punten pakken. Dat kan niet anders.”

Geen Birger Verstraete in de kern wegens een tweede gele schorsingsdag. Birger werd op het middenveld vervangen door Faris Haroun. Ook Almeida startte in de basiself. Ritchie De Laet keerde terug in de selectie, maar begon op de bank.

Club Brugge XI
Mignolet - Mata - Mechele - Nsoki - Skov Olsen (87' Sobol) - Rits - Odoi (78' Balanta) - Vanaken - Buchanan - Lang (68' Adamyan) - De Ketelaere

RAFC XI
Butez - Bataille (61' De Laet) - Seck - Dessoleil (83' Pacho) - Almeida (83' Eggestein) - Vines - Haroun (83' Gerkens) - Yusuf - Nainggolan - Balikwisha - Frey (61' Benson)

Reds spelen uitstekend mee, maar komen toch 1-0 achter

Antwerp zat van bij de start goed in de match. De Reds hielden de thuisploeg ver weg van het eigen doel en trokken regelmatig gezwind op avontuur. Haroun kreeg een eerste prima kans, maar rateerde zijn schot. Op het kwartier bracht Almeida een hoge bal voor doel waar Frey de 0-1 tegen de touwen leek te zullen jagen. De Zwitser besloot echter over. En Brugge? Veel zette de thuisploeg er niet tegenover. Op de eerste kans voor blauw-zwart was het een half uur wachten. Olsen (Club) stormde alleen op Butez af, Haroun redde nog tijdig de meubelen. Faris leek enkele minuten later opnieuw de redder in nood te worden voor RAFC. Helaas dwarrelde door zijn ultieme tussenkomst de bal ongelukkig over Butez in doel: 1-0. Twee minuten later had Faris bijna zijn revanche beet. Keeper Mignolet (Club) liet zich echter niet verschalken. De achterstand was jammer, maar de prestaties van onze Reds deden het beste vermoeden voor de tweede helft.

Veel strijd, weinig gevaar

Na rust kwam de wedstrijd maar moeizaam op gang. Beide ploegen hadden het moeilijk om openingen te vinden. Antwerp probeerde af en toe gevaarlijk uit te breken, maar de ultieme ingeving voor het Brugse doel ontbrak. Club kreeg evenmin nog vaart in de partij. Veel strijd was er, dat wel, maar echt grote kansen bleven uit. Ook de wisselspelers konden het tij niet doen keren. In de voorlaatste minuut waagde Vines een poging vanop afstand. De Amerikaan zag zijn schot naast het Brugse doel belanden. Toen Seck net voor het ingaan van de extra time een tweede gele kaart kreeg, moest Antwerp met z’n tienen verder. De nederlaag afwenden bleek niet meer mogelijk.

Kilometervreter Faris Haroun blijft erin geloven: “We hebben het Brugge knap lastig gemaakt. Onze mentaliteit was super. Als we nog iets efficiënter zijn vooraan pakken we hier minstens een punt. Dat moeten we meepakken naar de volgende matchen.