Wedstrijdverslag: RSCA - RAFC

Fotoverslag 13 mei, 2022

Na de 0-4 op de Bosuil hadden de Reds wat goed te maken in Brussel. Helaas zat winnen van Anderlecht er ook deze keer niet in. Bij de rust stond Antwerp al 2-0 achter na doelpunten van Sergio Gomez en Amuzu en was het zelf amper gevaarlijk geweest. Een schot van Miyoshi was zowat het enige wapenfeit. Direct na rust waagde Nainggolan zijn kans met een afstandsschot, zonder het verhoopte resultaat. Met de inbreng van Frey en Benson kon Antwerp wel dreigen én scoren. Een doelpunt van Miyoshi werd afgekeurd, maar even later buffelde Seck de aansluitingstreffer dan toch tegen de netten. The Great Old flirtte nog even met de gelijkmaker. Anderlecht gaf de zege echter niet meer uit handen.

Coach Brian Priske voerde maar liefst 5 wijzigingen door in zijn elftal. Balikwisha, Miyoshi, Almeida, Samatta en Dwomoh kregen hun kans in het Lotto Park. Priske: “Samatta kan in dit soort wedstrijden gevaarlijk zijn. Door frisse spelers in het team te brengen kunnen we hem daarbij helpen.”

RAFC XI
Butez - De Laet - Seck - Almeida - Vines - Dwomoh - Nainggolan - Yusuf (72' Frey) - Miyoshi - Balikwisha (63' Benson) - Samatta

RSCA XI
Van Crombrugge - Murillo - Delcroix - Hoedt - Gómez (61' Mykhaylichenko) - Arnstad - Cullen - Kana - Amuzu (81' Magallan) - Kouame - Zirkzee (61' Verschaeren)

RAFC moet het spel ondergaan

Antwerp was gebrand op revanche en dat was in de aanvangsminuten duidelijk merkbaar. Door hoge pressing probeerden ze Anderlecht het voetballen te beletten. Toch was de eerste kans van de match voor de thuisploeg. Almeida keerde het gevaar. Na 10 minuten kon Antwerp een eerste keer dreigen via Miyoshi, echter zonder dat doelman Van Crombrugge moest ingrijpen. Een veelbelovend begin van onze Reds dat helaas geen vervolg kreeg. Na een overtreding van Seck op Zirkzee lag de bal op de stip. Gómez faalde niet, Antwerp was op achtervolgen aangewezen. Rood-Wit moest nu reageren, maar dat liep moeizamer dan verhoopt. De thuisploeg had controle over de bal en kon vlak voor rust via Amuzu de score verdubbelen.

Antwerps slotoffensief komt te laat

Even keerde de hoop in de Antwerpse harten terug. The Great Old leek bij de start van de tweede helft vastberaden de rug te rechten. Nainggolan ging zijn kans, maar het vizier haperde. Anderlecht leek niet onder de indruk en trok geleidelijk aan het laken weer naar zich toe. Een vrije trap van Hoedt (RSCA) belandde op de paal. Het duurde niet lang of Anderlecht had weer de volledige controle over de wedstrijd. Pas na het inbrengen van Frey en Benson vond RAFC zijn tweede adem. Er kwamen plots kansen én ook doelpunten, al werd de goal van Miyoshi afgekeurd door de VAR. Seck kopte de 2-1 op het bord en even hing zowaar zelfs de gelijkmaker nog in de lucht. Die kwam er helaas niet. RAFC blijft achter met 1 op 12 in de Champions' play-offs en blijft zo definitief op plaats 4 geparkeerd.

Volgende wedstrijd: RAFC – Club Brugge, zondag 15 mei om 13u30.