Wedstrijdverslag: Sint-Eloois-Winkel Sport - Young Reds

RAFC Academy 20 maart, 2023

De Young Reds trokken richting West-Vlaanderen voor een uitwedstrijd op de velden van Sint-Eloois-Winkel Sport. De club van een oude bekende van RAFC, want niemand minder dan William Owusu viel in voor de thuisploeg.

RAFC XI
Devalckeneer (GK) – Davis – Wyns – Smits (’81 Zaânan) – Aziz (’69 Murataj) – Krasniqi (’81 Ben Hamed) – Elmazhad – Shala – Vanhees – Degallaix – Da Silva (’81 Boakye)

De match startte meteen met een knal, Smits zette Aziz vrij voor doel die het openingsdoelpunt perfect kon binnen leggen. Wat een start van onze Young Reds! Enkele minuten later het eerste gevaar langs de kant van de thuisploeg. Shala probeerde voor te zetten, waaruit een counter van Winkel Sport volgt, maar Wyns stond op positie en zette een goed blok neer. Ondanks sterk en compact samenspel van onze Young Reds, kwam het na 16 minuten spelen tot een gelijkstand. Beyens profiteerde van balverlies en zette de 1-1 op het scorebord.

De Young Reds drukten door en waren op zoek naar de 1-2, maar een sterk schot van Vanhees werd van de lijn gekeerd. Op de daaropvolgende hoekschop kon Winkel Sport gevaarlijk counteren, maar ditmaal werd recht in de handen van doelman Devalckeneer geschoten.

In het laatste deel van de eerste helft viel er nog een schot van Vanhees te noteren, dat slechts enkele millimeters overging, maar kwam het initiatief voornamelijk van de thuisploeg. Een ongevaarlijke vrije trap en enkele schoten op doel, waren meteen het laatste gevaar van Winkel Sport en de eerste helft. Beide ploegen zochten, maar vonden de voorsprong niet. We gingen dus rusten met een 1-1 gelijkstand.

Aan het begin van de tweede helft nam de thuisploeg het voorbeeld van onze Young Reds. Ze konden na één minuut al gevaarlijk voor doel komen met een kopbal, maar deze mistte richting. Er volgde wel meteen reactie met Da Silva die kon schieten op doel, maar dit schot belandde recht in de handen van de keeper.

In minuut 56 ontstond er een mooie actie van onze Young Reds waarbij Smits wilde voorzetten op Aziz, maar die stond helaas buitenspel. Iets later werd Degallaix neergehaald en kregen de Young Reds een vrije trap. Shala kreeg deze perfect voor doel, maar Degallaix wist de bal net niet binnen te trappen.

Winkel Sport creëerde gevaar, met een sterk schot op doel, maar Shala wist de bal uit de netten te houden. De thuisploeg kon de actie hernemen, maar dat is buiten Krasniqi gerekend die de bal weggewerkt kreeg. Beide ploegen bleven op zoek naar de voorsprong, maar het was Winkel Sport die de 2-1 eerst vond. In de 72ste minuut stond Vandendriessche alleen voor doel en kon hij de bal perfect binnen leggen. Winkel Sport had de smaak te pakken en scoorde in de 76ste minuut de 3-1. Een mooie doorsteekpas van Owusu lag aan de basis van het tweede doelpunt van Vandendriessche: 3-1

Even later drie wissels bij RAFC. Da Silva, Smits en Krasniqi kwamen naar de kant en werden vervangen door Boakye, Zaânan en Ben Hamed.

In het slot probeerden onze Young Reds nog de aansluitingstreffer te scoren, maar het schot van Murataj werd afgeblokt. In minuut 86 schoot de aanvaller nog eens, maar had de keeper van Winkel Sport de bal klemvast. Het laatste gevaar van Shala op vrije trap. Zijn schot, op weg richting de bovenhoek, werd door de keeper maar net vanonder de lat werd weggehaald. Zo eindigde de wedstrijd op 3-1.

Komende zondag spelen onze Young Reds om 14u30 een belangrijke wedstrijd op het Lisp tegen de leider in de competitie, Patro-Eisden Mechelen. Ben jij erbij? Tickets te koop online via tickets.rafc.be of op de dag van de wedstrijd aan het stadionloket!