Wedstrijdverslag: V.K. Ninove - Young Reds

RAFC Academy 6 maart, 2023

Na een gelijkspel vorig weekend tegen Jong KAA Gent speelden onze Young Reds zondag op het veld van de nummer 19 in de stand, V.K. Ninove. Dat deden ze zonder vaste waarden Smits, Wyns en Vandeplas. De Youngsters namen zondag plaats op de bank bij het eerste elftal. Smits en Vandeplas maakten zelfs hun debuut in de 5-0 overwinning.

De wedstrijd van de Young Reds bracht tijdens de openingsfase voornamelijk balbezit voor onze Youngsters. Een sterk blok van Ninove leek moeilijk te ontwrichten, maar het was Aziz die langs Rood-Witte kant het meest bedrijvig was. In minuut 22 trapte de flankaanvaller de 0-1 binnen na een gedevieerd schot over de thuisdoelman.

Na het openingsdoelpunt volgden nog enkele kansen voor RAFC. Even leek het 0-2 te staan, maar een fout in de 16 verhinderde de dubbele voorsprong.

Na een half uur voetbal verspeelde Zaânan de bal op het middenveld. De tegenaanval van Ninove zorgde meteen voor de aansluitingstreffer, en die gelijkmaker bracht hoop voor de thuisploeg. De druk nam toe maar een voorsprong bleef uit voor de Ninovieters. Rusten bij een 1-1 stand.

De tweede helft startte meteen met een eerste gele kaart voor kapitein Shala die te laat op de bal kwam. Organisatie bij beide teams zorgde voor weinig uitgespeelde kansen. In minuut 54 zette onze Young Reds een knappe aanval op waarbij Vanhees uithaalde, maar zijn schot in hoekschop vloog.

Niet veel later de eerste wissels langs Rood-Witte kant: Horemans en Soussi kwamen in de plek voor Degallaix en Amal. Het was de 16-jarige Horemans die meteen voor gevaar zorgde met een knappe doorsteekpas naar Aziz die werd afgebroken na een fout. Voordeel oordeelde de scheidsrechter, maar de daaropvolgende fase werd niet goed uitgespeeld.

De wedstrijd leek af te stevenen op een gelijkspel, maar in minuut 78 kreeg de thuisploeg een strafschop na handspel in de eigen 16. Gomez zette de strafschop perfect om en zorgde twee minuten later meteen voor de dubbele voorsprong. Boeken dicht voor onze Young Reds.

Een ongelukkige strafschop en enkele kleine foutjes beslisten over de 3-1 eindstand. Een grote teleurstelling voor onze Reds. Nu zondag opnieuw een belangrijke wedstrijd. Dan nemen onze Young Reds het op tegen nummer 19 in de stand, Rupel Boom. Tickets zijn binnenkort verkrijgbaar via tickets.rafc.be of ter plaatse op wedstrijddag.