Wedstrijdverslag: Young Reds - Dessel Sport

RAFC Academy 24 april, 2023

Vijf speeldagen voor het einde van het seizoen namen onze Young Reds het op tegen de nummer 14 in de stand: Dessel Sport. Een belangrijke wedstrijd in de strijd om het behoud in eerste nationale.

De wedstrijd kende een magere start. Beide ploegen kwamen duidelijk aan de aftrap om het spel te maken. Verder dan het middenveld kwam men echter niet in de openingsfase.

In de 8ste minuut stak Smits de bal goed door op Aziz die kon schieten op doel. De Desselse verdediging stond op post en kon de bal wegwerken. Zo kregen onze Reds de eerste corner van de partij. Boakye volgde goed op de afvallende bal, maar trapte over doel. Ook Aziz zorgde nadien voor gevaar, maar zijn schot miste richting.

De eerste kans voor Dessel Sport kwam er in minuut dertien: Vermissen trapte de bal kansloos voorbij Devalckeneer: 0-1.

Tegenreactie van onze Young Reds kwam er met Smits die vanop het middenveld de bal kon meegeven met Aziz. Abdel-Malik wachtte iets te lang met zijn schot en verspeelde zo een grote kans. In een volgende fase kon Vanhees alleen op doel af. Hij wachtte op versterking van Da Silva, die de bal kon meegeven met Murataj, maar zijn voorzet miste richting.

Dessel Sport kwam dankzij hun voorsprong meer en meer drukken en zette bijna de dubbele voorsprong op het bord. Een uithaal richting de winkelhaak werd knap gered door Devalckeneer. De bezoekers probeerden nog enkele kansen bij elkaar te spelen, maar de verdediging van de Young Reds stond telkens goed opgesteld.

Aziz, die een sterke wedstrijd speelde, zorgde voor de grootste druk langs Rood-Witte kant. Tot echte kansen kwam het niet en echt concreet doelgevaar bleef uit. Rusten met een 0-1 tussenstand.

De tweede helft startte voornamelijk met balbezit voor de bezoekers. Opnieuw was het de verdediging die een tegengoal voorkwam.

Onze Reds kwamen gemotiveerd uit de kleedkamer en dat toonden ze ook in hun acties. In de 62ste minuut kon Aziz voorzetten op Smits. Die legde de bal goed voor doel, maar Dessel Sport zette een goed blok neer. Degallaix kon zich even later vrijspelen en de bal binnen het doelkader schieten, maar de redding van de keeper hield de 1-1 van het scorebord.

Het waren nu vooral de Young Reds die voor dreiging zorgden. Aziz zorgde in minuut 66 op zijn beurt voor een gevaarlijke trap, de bal belandde op de lat. Nadien volgde er gevaar in de zestien van Dessel door onder meer Smits, Krasniqi en Degallaix, maar niemand kwam tot scoren.

Vlak voor affluiten nog een enorme kans voor Vanhees! Zijn kopbal leek te verdwijnen in de kruising, maar de aanvaller besloot nipt over doel.

Eens sterke wedstrijd, veel kansen langs Rood-Witte kant, maar de 0-1 bleef op het bord staan. Volgende week zaterdag spelen onze Young Reds op La Louvière om 20u00.