Wedstrijdverslag: Young Reds - K Patro Eisden Maasmechelen

RAFC Academy 27 maart, 2023

Afgelopen zondag stond er een thuismatch voor onze Young Reds achter gesloten deuren op de planning. Ze namen het op tegen de leider in de competitie, K Patro Eisden Maasmechelen. Het waren deze keer Yusuf en Vines die onze Young Reds versterkten en voor het eerst sinds hun blessures een volledige wedstrijd speelden.

RAFC XI
Devalckeneer (GK) – Krasniqi – Wyns – Elmazhad – Vines – Yusuf – Zaânan (’72 Murataj) – Shala – Da Silva – Soussi ('36 Degallaix) – Vanhees

Het team van coach Stijn Stijnen begon furieus aan de partij en kreeg vrijwel meteen een hoekschop. Doelman Devalckeneer hield zijn netten schoon en Alhassan Yusuf, die matchritme kwam opdoen bij de Young Reds, werkte vervolgens de bal weg. Patro bleef druk zetten: een schot dat ver over ging en een sterke aanval volgden, maar verdediger Sofian Elmazhad stond pal.

De Young Reds reageerden tegen met Krasniqi, die de bal veroverde op het middenveld en kon voorzetten op Vanhees, maar zijn kopbal miste richting. In minuut 9 volgde er een mooie aanval via Yusuf. Elmazhad kon mee oprukken en bracht de bal voor doel, maar Dieter Vanhees kon er niet bij. Yusuf was alomtegenwoordig en kon een sterke counter net niet afwerken, zijn schot belandde in de armen van de doelman. Enkele minuten later was de middenvelder opnieuw betrokken in een gevaarlijke actie: een schot werd afgeblokt en in de herneming verdween de poging van de Nigeriaan naast het doel.

In een evenwichtige eerste helft kon ook Patro Eisden nog enkele kansen creëren. Bamona Lubelu kon op doel trappen, maar Devalckeneer bracht eenvoudig redding. Iets later volgde een nieuwe hoekschop voor Patro Eisden, die gevaarlijk uitdraaide, maar door goed verdedigen kon de 0-1 voorkomen worden.

De Young Reds zochten de voorsprong en kwamen twee keer erg dichtbij: eerst trapte Vanhees te onbesuisd en de ultieme kans volgde na een fout op Soussi binnen de zestienmeter. Penalty voor de Young Reds, maar de poging van Soussi werd van de lijn gekeerd door de doelman.

Naar het einde van de eerste helft viel het spel wat stil. De actie beperkte zich tot het middenveld, echte kansen vielen er niet meer te noteren. Net voor het rustsignaal kon Da Silva op een afgeslagen corner nog uithalen, maar zijn poging kon Patro niet verontrusten. Aan de overkant was het wél raak, Desondanks een eerste sterke helft, kwamen onze Reds nog op achterstand net voor rust. Renson deponeerde de bal mooi over Devalckeneer in doel. Rusten met een 0-1 achterstand.

De Young Reds startten de tweede helft met veel balbezit, maar kansen kwamen niet echt tot stand. Pas in de 57ste minuut noteerden we de eerste kans van de tweede helft voor Patro Eisden. Een hoekschop werd aan de tweede paal op doel gekopt, maar een sterke Elmazhad stond goed op de lijn en hield zo de bal uit doel. Balbezit bleef in het voordeel van de Young Reds, maar vooraan bleef het moeilijk om ruimte te vinden. In de 62ste minuut ontstond er dan toch een mooie combinatie die eindelijk voor wat ruimte zorgde. Het schot van Shala vormde geen gevaar en vloog ver over doel.

Een vrije trap voor de Young Reds. Shala bracht goed voor, maar de bal werd ontzet en zo ontstond er een counter van Patro Eisden. Een tactisch foutje van de kapitein zorgde voor de eerste gele kaart aan Rood-Witt zijde. In minuut 70 werd Zaânan gewisseld voor Murataj, die op zijn beurt meteen voor gevaar zorgde. Vanhees speelde goed in op Murataj, maar zijn gekraakt schot vloog naast doel.

Na veel middenveldspel en weinig kansen langs beide kanten, kwamen tien minuten voor tijd de Young Reds nog eens opzetten met een counter. Een voorzet van Murataj belandde in de kluts voor de voeten van Vanhees, maar de spits zag zijn schot recht op de keeper belanden. De Young Reds zochten de gelijkmaker, maar het doelpunt bleef uit. Het doelpunt viel echter wel aan de overkant. Een vrije trap aan de rechterkant van het doel ging aan iedereen voorbij en vloog zonder te deviëren in doel: 0-2. De Young Reds probeerden het blok van Patro Eisden nog te ontwrichten, maar naast een schot op de lat van Murataj lukte dat niet. Eindstand: 0-2.

Een meer dan verdienstelijke wedstrijd tegen de leider in de stand werd niet beloond. Zaterdag 1 april verplaatsen onze Young Reds zich naar het Stade de La Neuville voor een wedstrijd tegen de nummer 5 in de stand R. Olympic Club Charleroi om 20u00.