Wedstrijdverslag: Young Reds - K Rupel Boom FC

RAFC Academy 13 maart, 2023

Gisteren namen onze Young Reds het op tegen Rupel Boom. Na enkele youngsters te zien debuteren bij het eerste elftal de afgelopen weken, was het deze keer omgekeerd. Scott, Vines, De Wolf en Van Den Bosch stonden in de basiself, ook Smits was er terug van de partij.

In de openingsfase van de wedstrijd noteerden we direct gevaar aan Antwerpse zijde. Vines bereikte met een knappe doorsteekpas Da Silva die de bal goed achteruit legde op Vines. De Amerikaan zijn schot werd afgeblokt. Enkele minuten later het eerste gevaar langs de kant van de bezoekers. Corbanie blokte goed af, de herneming belandde in de handen van De Wolf.

Na 10 minuten spelen 2 opeenvolgende hoekschoppen voor onze Young Reds. De kopbal van Wyns verdween maar nipt in hoekschop, ook Van Den Bosch zijn kopbal miste nadien richting.

Niet veel later kwam een bedrijvige Soussi oog in oog met de goalie van Rupel Boom. Zijn schot werd van dichtbij rakelings naast getrapt.

Het spelbeeld van de eerste helft veranderde nadien nauwelijks. RAFC behield het balbezit, Rupel Boom kon af en toe gevaarlijk uitbreken op de counter, zonder al te veel gevaar.

Het was wachten tot minuut 36 voor de volgende grote kans langs Rood-Witte kant. Aziz ontsnapte op de rechterkant en bediende Vandeplas perfect in de 16, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens voorafgaand buitenspel van Aziz.

Vlak voor de rust kwam Rupel Boom nog één keer gevaarlijk opzetten. Een afstandsschot belandde maar nipt naast het doel van De Wolf.

Één wissel bij de start van de tweede helft. Vines werd vervangen door Ben Hamed op de linksachter.
De tweede helft werd stevig ingezet en Van Den Broek pakte de eerste gele kaart van de partij na een late tackle op Corbanie. Niet veel later ging ook Aziz op de bon bij RAFC.

De bezoekers kwamen meer opzetten en zorgden vanwege de hogere druk voor enkele kleine kansen. Toch was het RAFC dat voor de grootste kans in de tweede helft zorgde. Het schot van Da Silva vloog rakelings naast het doel van Rupel Boom.

Even later 3 wissels bij RAFC. Van Den Bosch, Vandeplas en Aziz kwamen naar de kant en werden vervangen door Vanhees, Amal en Degellaix.

De wedstrijd leek af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel, tot minuut 89.. Een voorzet van Ben Hamed belandde bij de ingevallen Degellaix en die twijfelde niet. Zijn weergaloos schot belandde in kruising! De late winner werd na afloop uiteraard gevierd door alle Young Reds.

Komende woensdag staat een belangrijke inhaalwedstrijd op de planning tegen Hoogstraten VV om 20u, op het Lisp!

RAFC XI:

De Wolf (GK) – Soussi – Vines (’46 Ben Hamed) – Scott – Van Den Bosch (’81 Amal) – Wyns – Smits – Aziz (’75 Degallaix) – Corbanie (‘65 Soussi) – Da Silva – Vandeplas (‘64 Vanhees)