Wedstrijdverslag: Young Reds - KvK Tienen

RAFC Academy 22 mei, 2023

De laatste speeldag van de reguliere competitie werd afgewerkt op Het Lisp tegen het nummer 11 in stand: KVK Tienen.

Young Reds XI
Devalckeneer – Davis – Wyns (82’ Delaporte) – Aziz (66’ Soussi) – Shala– Legein – Vanhees (66’ Degallaix) – Ben Hamed – Zaanan – Murataj (82’ Verstraeten) – Da Silva (75’ Horemans)

Het openingskwartier omvatte vooral balbezit van de bezoekers. Tienen wist enkele keren voor doel te komen, maar concreet gevaar bleef uit. Na 20 minuten namen onze Young Reds over. Een uitgemeten doorsteekpass van Ben Hamed op Aziz liep spaak, maar Vanhees kon daardoor wel alleen op doel af. De doelman bracht redding. Op het halfuur volgde er een voorzet van Da Silva op Vanhees: Dieter leverde de bal terug in bij Da Silva, die net over doel schoot. De Young Reds kwamen meer en meer opzetten. Aziz kon de bal doorkoppen richting Vanhees, maar de keeper werkte de bal weg. In de herneming kon Murataj trappen, een schot zonder gevaar. Niet veel later kapte Ben Hamed zich vrij: een voorzet op Vanhees volgde, die de bal over doel schoot.

KVK Tienen voelde de druk en ging gretig op zoek naar antwoorden. Na een hoekschop ging de bal maar net over de lat. Iets later probeerde een speler van Tienen alleen op doel af te stormen, maar Wyns stond op post. Het laatste gevaar in de eerste helft werd geweken door Legein die een gevaarlijk schot op doel wegwerkte in hoekschop. We leken op een doelpuntloze eerste helft af te stevenen, maar dat was buiten Murataj gerekend: Vanhees kon de bal meegeven met Edon die op zijn beurt de bal mooi kon binnen leggen: 1-0!

Bij de start van de tweede helft kon KVK Tienen meteen uithalen met een gevaarlijk schot dat maar net voorlangs ging. De Young Reds reageerden via een hoekschop van Shala. De kopbal van Aziz ging binnen het kader maar miste kracht. De bedrijvige Aziz speelde de knap vrijgelopen Vanhees aan: de doelman bracht redding. KVK Tienen reageerde met een gevaarlijk afgeweken schot, maar Devalckeneer kreeg de bal onder controle en hield zijn netten proper. In een volgende fase kon KVK Tienen nog eens uithalen op doel, maar de bezoekers konden de netten niet laten trillen.

Op het uur speelde Ben Hamed op de flank Aziz vrij. De doorgelopen Shala werd in het straatje gestuurd en bediende Murataj. Die passeerde zijn rechtstreekse tegenstander vlot en maakte er 2-0 van. Dubbele voorsprong voor de Young Reds! KVK Tienen, zoekend naar de aansluitingstreffer, kon via een counter helemaal alleen op doel afgaan, maar er werd te veel getwijfeld: weg kans. Een kwartier voor tijd was een stevig blij van Davis nodig. Enkele minuten later kon Murataj zijn derde doelpunt van de avond optekenen: Degallaix kon de bal meegeven aan Edon die deze aan de tweede paal binnen schoot en zijn hattrick vervolledigde: 3-0!

Onze Young Reds hebben de reguliere competitie afgesloten met een 3-0 overwinning en 6 op 6! Motiverende resultaten richting de barragematch van het komende weekend. Deze zal zaterdag 27 mei om 20u00 afgewerkt worden op het veld van UR La Louvière Centre.