Wedstrijdverslag Young Reds - R. Knokke FC

RAFC Academy 16 januari, 2023

Na het gelijkspel vorig weekend kregen de Young Reds op wedstrijddag twintig R. Knokke FC over de vloer. De West-Vlamingen beschikken over een doorwinterd team en bevonden zich op een niet te miskennen achtste plaats in de rangschikking. De Young Reds vatten onverschrokken de partij aan en de openingskansen kwamen ook voornamelijk vanuit het Rood-Witte kamp. Een goed uitgespeelde counter tussen Da Silva, Shala en Mitrovic kon net niet bekroond worden.

De druk van de Young Reds bleef aanhouden, de doelman van R. Knokke had zijn handen vol met de scherp aangesneden hoekschoppen van Da Silva, al hielp de beslissing van de scheidsrechter die een overtreding zag van de inlopende Lausberg. Het was niet louter Antwerp wat de klok sloeg, een voorzet werd centraal op doel gekopt, maar Van Gils neutraliseerde de poging. Hierop zette hij meteen een snelle counter op met Shala, die enkel foutief afgestopt kon worden. Het volgende doelgevaar kwam van centrale verdediger Wyns. Hij stak een bal diep, in de rug van de tegenpartij, ondanks dat Shala niet deelnam aan de actie oordeelde de scheidsrechter dat ook Smits buitenspel stond.

Op het halfuur lagen de kaarten anders. Eerst was het Wyns dat een bal met de rug op de doellijn redde, waarna Van Gils moest uitpakken met reddingen op een afstandsschot en een indraaiende vrije trap. De eerste helft werd ten slotte afgesloten met een staalharde knal vanop 35 meter van Da Silva, waarbij een beenveeg van de doelman noodzakelijk was.

Na rust was R. Knokke dicht bij de openingstreffer, ze zagen een kopbal op de paal strandden. Van Gils moest zich nadien nog enkele keren in de kijker spelen op enkele schoten richting zijn kooi. De aanvallers van R. Knokke FC werden achtereenvolgens wel heel ongeduldig, zeer theatraal ging een aanvaller in de zestien tegen de vlakte, al doorzag de scheidsrechter de acteerprestatie. Tien minuten voor affluiten kwam er dan toch een slotdrama voor de Young Reds. Een schot buiten de zestien werd in eerste instantie nog gestopt door Van Gils, maar in de herneming kon Sula Din de uitploeg toch op voorsprong brengen, nadat hij goed was gevolgd: 0-1. De reactie van de Young Reds bleef buiten een poging van Murataj uit en hierdoor verloren ze in extremis de partij, het venijn zat hem duidelijk in de spreekwoordelijke staart.

Volgende week spelen de Young Reds opnieuw een thuiswedstrijd, het ontvangt daarvoor op zondag 22 januari Hoogstraten VV in het Herman Vanderpoortenstadion.