RAFC geeft zege uit handen tegen Zulte Waregem

Fotoverslag 17 oktober, 2021

Geen zesde opeenvolgende overwinning voor The Great Old, al had die zege er zeker ingezeten. RAFC domineerde in Waregem zonder groots te voetballen en leek een uur lang af te stevenen op winst, nadat Benson met een weergaloze knal de troepen van Priske op voorsprong had gezet. Tot Zulte Waregem uit het niets gelijk maakte en Antwerp plots onnodig begon te wankelen. Er kwamen wel nog enkele kansjes, maar het was een strijdvaardig Zulte Waregem dat verder doorduwde en op voorsprong kwam. De beste kans op de gelijkmaker was voor de ingevallen Haroun, maar die zag zijn schot gepareerd.

Coach Priske kon opnieuw beschikken over Balikwisha en Yusuf. Zij mochten meteen starten in de basiself. Radja Nainggolan was licht geblesseerd en zat niet in de kern.

Antwerp heeft de controle en de voorsprong

Vanaf het eerste fluitsignaal eiste RAFC de bal op. Grote kansen leverde dat niet meteen op. Zulte Waregem ving de Reds met een laag blok op en hield de boel goed gesloten. Antwerp tikte geduldig rond, maar vond niet direct de juiste openingen. Yusuf en Frey gingen hun kans vanuit de tweede lijn, evenwel zonder succes. Na 20 minuten was het wel raak. Benson sneed met de bal aan de voet naar binnen en knalde van net buiten de grote rechthoek het leer snoeihard in de verste hoek: 0-1. Zulte Waregem was niet bij machte om te reageren, Antwerp maakte geen aanstalten om snel op zoek te gaan naar een ruimere voorsprong. Op slag van rust ging Fisher zijn kans. Zijn plaatsbal miste precisie.

Zulte Waregem zorgt voor de ommekeer, RAFC geeft match nog uit handen

Zelfde spelbeeld in het aanvangskwartier van de tweede helft. Antwerp controleerde, maar slaagde er niet in echt grote kansen af te dwingen. Frey kwam wel dicht bij een doelpunt, maar had iets te veel tijd nodig om af te drukken. De achterstand bleef dus speelbaar voor Zulte Waregem. En wat iedere Antwerpfan vreesde, gebeurde. Na een hoekschop kwam Essevee plots op gelijke hoogte. Een doelpunt dat letterlijk uit de lucht kwam vallen. De ploeg van coach Dury putte moed en ging nu vol voor de overwinning. Deklat, paal en een goede Butez hielden de thuisploeg van de 2-1. The Great Old trachtte het tij te keren. Samatta werd ingebracht en er kwam terug wat meer Antwerpse dreiging. Maar op tegenaanval maakte Zulte Waregem het koud af via Kutesa. Priske dropte Haroun en Miyoshi, die nu op haar beurt jacht moest maken op de gelijkmaker. Na een mooie combinatie haalde Haroun hard uit, keeper Bossut redde knap. Meer zat er niet in voor RAFC. Een derde seizoensnederlaag voor RAFC, maar wel een erg zure. Priske: “De tweede helft was echt ondermaats. Er stond geen ploeg meer op het veld, enkel individuen. Ik ben echt ontgoocheld in de manier waarop we het hier weggeven.” Ook Jelle Bataille was erg teleurgesteld: “We hebben dit verlies volledig aan onszelf te danken. Hier zijn gewoon geen woorden voor. We hebben de drie punten cadeau gedaan aan Zulte Waregem. Hopelijk was dit maar een offday en staan we er opnieuw tegen Club Brugge.”

De topper tegen Club Brugge op de Bosuil wordt gespeeld op zondag 24 oktober ’21 om 13u30. Eerst wacht er nog een Europese avond. Donderdag 21 oktober ’21 spelen de Reds tegen Fenerbahçe in Turkije. Die match begint om 18u45.