Week van de Vrijwilliger: Raymond De Witte

Nieuws 27 februari, 2021

Ter ere van "Week van de Vrijwilliger" sprak Raymond De Witte (70), materiaalman bij RAFC, met Het Laatste Nieuws.

"Mijn liefde voor Antwerp is met de paplepel ingegeven. Groutouders, ouders, kinderen, kleinkinderen: iedereen is voor Antwerp. Er zit geen éne van Beerschot tussen. We woonden al op de Bosuil toen er nog weinig huizen stonden. Ik heb als kind nog Di Stefano met Real Madrid op Antwerp zien spelen."

"Mijn vrouw hielp in de jaren negentig bij Antwerp in de vip bij het buffet, dan ben ik ook eens ingesprongen. Zo is mijn werk als vrijwilliger begonnen. Eerst hielp ik bij de beloften met het materiaal, daarna in de tijd onder Jos Verhaegen bij de eerste ploeg. Ik deed van alles, tot zelfs koken soms. Nu zijn er drie mensen onder contract voor het materiaal, maar ik help nog voor de wedstrijden in het weekend."

"Ik zet alle kleren klaar in de kleedkamer, in de winter ook thermisch ondergoed. Ik ga ook fruit halen zoals appelsienen en druiven. Alleman kent me goed. Met Haroun heb ik een heel goed contact. Hij is hier al wat langer ook. Ik ben blij dat Ritchie De Laet zijn contract verlengd heeft. Hij is een echte Antwerpfan. Ik zat vroeger nog naast hem op Tribune 2. Voor de match laat ik de spelers met rust. Als er iets tekort is, roepen ze me wel. En na de match hoor ik: '(in plat Antwerps) Hey Witte, heb je geen pintje?' (lacht) Ik heb altijd bier bij. Ritchie is den eerste die roept." (lacht)

"Enkele spelers zijn Franstalig nu, dat kan ik niet zo goed. Engels spreek ik wel. Ik heb 39 jaar in de haven gewerkt, dan leer je wel je plan trekken. Weet je wie echt een toffe gast is? Lamkel Zé. De mensen willen dat niet geloven. Die jongen zal nooit zijn spullen op de grond gooien. Die komt zijn shirt en broekske brengen. Op het veld draait zijn kopke al eens rond. Maar voor zo iemand komen de mensen toch naar het stadion? Ik voel veel respect. Ik kom met iedereen overeen en soms krijg ik een mooi cadeau, zoals bij mijn 70ste verjaardag: een shirt met mijn naam en de handtekeningen van alle spelers."

1880 maal dank aan al onze vrijwilligers!