Antwerp wint met 3-2 van OHL

Fotoverslag 1 december, 2020

Druilerige maandagavond? Kil en leeg Bosuilstadion? De Reds lieten het niet aan hun hart komen. Vanaf het eerste fluitsignaal grepen ze het OHL van Marc Brys bij de keel en gingen ze vol voor de drie punten. Na tien minuten stond het al 2-0. Bij de rust pakte Antwerp uit met bijna 80% balbezit, 17 doelpogingen waarvan 6 binnen het kader. Straffe cijfers. Toch dook RAFC niet met een voorsprong de pauze in. Twee keer strafte een hyperefficiënt OHL evenveel defensieve foutjes af. Gelukkig haalde een dominant Rood-Wit in de tweede helft de volle buit toch nog binnen. The One and Only kan nu met vertrouwen toeleven naar de volgende opdrachten.

Druk programma of niet, coach Leko wijzigde zijn team enkel in de voorhoede. Dieumerci Mbokani nam zijn vertrouwde spitspositie weer in ten nadele van Benavente. Onze meester-strateeg Lior Refaelov speelde zijn 250e wedstrijd in de JPL.

Stilte voor de rood-witte storm

Het stille eerbetoon voor de betreurde Argentijnse voetballegende, Diego Maradona, was mooi. Echt stil zou het nadien niet meer worden op de Bosuil. The Great Old had er zin in en trok meteen ten aanval. Een gevaarlijke vrije trap van Refaelov werd door OHL-doelman Romo over de lat getikt. Uit de daaropvolgende hoekschop kon Batubinsika de score openen: 1-0. OHL reageerde geprikkeld. Mercier mocht ongehinderd aanleggen, Butez leek geklopt maar het doelhout bracht redding. Aan de overkant deed Dieumerci beter. Hij kopte de assist van Seck overhoeks binnen: 2-0. Opnieuw kreeg OHL de kans om tegen te scoren, ditmaal via strafschop: 2-1. Op het kwartier stelde de ploeg uit Leuven zelfs gelijk: 2-2. Een koude douche voor Rood-Wit. Antwerp bleef niet bij de pakken zitten en maakte verbeten jacht op een derde doelpunt. Miyoshi was er dichtbij, een strafschop voor RAFC werd omgezet in een vrije trap op de rand van de grote rechthoek, Batubinsika kopte voorlangs en dan vergeten we nog een paar kansen. Kortom, Rood-Wit was indrukwekkend voor de rust.

Hongla stelt zege veilig

Antwerp begon aan de tweede helft zoals de eerste geëindigd was: furieus. Al na één minuut was er appel voor een strafschop, maar de bal ging niet op de stip. De Reds bleven aandringen en Seck ramde de bal tegen de deklat. OHL werd versmacht en kreunde onder de Antwerpse druk. Maar dat de Leuvenaars venijnig kunnen tegenprikken als die druk even wegvalt, hadden ze al meer dan bewezen. Het bleef dus opletten. Op het uur viel dan toch de bevrijdende treffer. Refaelov stuurde Juklerod de flank af. Hongla kopte de voorzet van Simen perfect binnen: 3-2! OHL veranderde het geweer van schouder en ging op zoek naar de gelijkmaker. Mercier (OHL) trapte op de paal, iets wat Dieumerci hem even later nadeed. Gescoord werd er niet meer. The Great Old behaalde een oververdiende zege en rukt nu op naar de vierde plaats in de JPL. Coach Leko was bijzonder tevreden: “Offensief speelden we onze beste match van het seizoen. Er waren dingen die beter konden, zeker defensief. Toch ben ik heel trots op de boys.”

Op de vijftiende speeldag van de JPL trekt Antwerp naar Racing Genk. De match wordt gespeeld op zondag 6 december ’20 en start om 13u30.