Sterke Reds moeten nog knokken voor een punt in Westerlo

28 december, 2022

Vijf minuten voor affluiten zag het er benard uit voor de Reds. Westerlo verloor thuis nog nooit van Antwerp en met een 3-1 op het bord leek de geschiedenis zich te zullen herhalen. Maar dat was buiten Janssen en Stengs gerekend. Op enkele minuten tijd brachten zij The Great Old alsnog langszij en dat was, gezien het spelverloop, verdiend. Antwerp was goed aan de match begonnen met veel dreiging maar de wenkende kansen werden niet afgemaakt. Dat deed Westerlo beter. Met een doelpunt vlak voor en vlak na de rust stond RAFC plots 2—0 in het krijt. Frey bracht opnieuw spanning in de match, maar na de 3-1 van de thuisploeg leek het pleit beslecht. Tot de Reds alsnog hun duivels ontbonden. Coach Van Bommel worstelde achteraf met gemengde gevoelens: “Ik weet niet of ik boos of tevreden moet zijn. We geven domme goals weg, maar komen wel goed terug in de wedstrijd. Als we deze match tien keer spelen, dan winnen we hem negen keer.”

Door de vele geblesseerden was het opnieuw puzzelen geblazen voor coach Mark Van Bommel. Zo moesten ook Ekkelenkamp en Valencia forfait geven voor de match in 't Kuipje. Avila en Muja waren hun vervangers.

RAFC XI
Butez - De Laet - Alderweireld - Pacho - Avila (79' Nsimba) - Bataille (70' Balikwisha) - Vermeeren (87' Almeida) - Stengs - Muja - Frey - Janssen

Reds morsen met de kansen en krijgen deksel op de neus

The Great Old zat meteen lekker in de wedstrijd. Oude bekende Bolat (Westerlo) moest meteen plat op een schot van Stengs. Even later kon Frey een gevaarlijke corner van Stengs net niet verlengen. Pas na een kwartier kon de thuisploeg een eerste keer dreigen. Butez zag de plaatsbal van Akbunar naast vliegen en hoefde niet in te grijpen. Halverwege de eerste helft gingen in het Antwerps strafschopgebied wel de alarmbellen af wanneer De Laet een Westelse vrije trap ei zo na in eigen doel verwerkte. RAFC nam de match weer in handen en dat resulteerde vier minuten voor de rust in een dot van een kans voor Frey. De Zwitser scoort normaal met de ogen dicht, maar hier had hij ze toch beter opengehouden. Voor een leeg doel had hij de bal maar binnen te tikken. Hij aarzelde net iets te lang en daar kon verdediger Tagir (Westerlo) van profiteren. Weg kans. Een zure misser want op slag van rust kwam Westerlo dankzij een Olympisch doelpunt van De Cuyper op 1-0.

Knappe comeback zorgt voor verdiende puntendeling

Antwerp begon met frisse moed aan de tweede helft, maar kreeg opnieuw een opdoffer te verwerken. Een flauwe vrije trap van Bataille resulteerde in een scherpe counter van Westerlo. Alderweireld leek de angel uit de tegenaanval te halen, maar hij werkte ongelukkig weg in de voeten van Madsen. Die twijfelde niet en krulde de 2-0 voorbij Butez in de verste hoek. The Great Old rechtte de rug en kon binnen de vijf minuten al de aansluitingstreffer scoren via Frey. De jacht op de gelijkmaker was geopend. Balverlies op het Antwerps middenveld leidde echter tot een nieuwe domper. Tegen het hard schot van Fixelles (Westerlo) had Butez ook nu geen verhaal. Toch was het verhaal van deze match nog niet geschreven want in de absolute slotfase deed RAFC 't Kuipje verstommen met doelpunten van Janssen en Stengs: 3-3.

Nederlaag vermeden en zo duikt The Great Old met een puntendeling de korte winterbreak in. Vincent Janssen: “Een dubbel gevoel. We hadden hier altijd moeten winnen. Gelukkig hebben we al laten zien dat we snel een wedstrijd kunnen omdraaien. Dat is ook nu gelukt en is best knap. Maar uiteindelijk hadden we hier nog meer moeten scoren.”

De eerste match van 2023 wordt op zaterdag 7 januari om 20u45 gespeeld op de Bosuil tegen KAA Gent.