Young Reds boeken belangrijke uitzege

RAFC Academy 17 april, 2023

De Young Reds hebben een belangrijke zege geboekt met het oog op het behoud in Eerste Nationale. Nochtans zag het er niet zo rooskleurig uit want Thes kwam al vroeg op voorsprong. Nog voor het rustsignaal konden de jongens van coaches Swerts & Wils de rollen volledig omdraaien: 1-2 via doelpunten van Vanhees en Aziz. Doelman Davino Verhulst wist zich te onderscheiden door een penalty te stoppen. De tweede helft beperkte zich tot de voorsprong verdedigen én met succes! Een deugddoende driepunter die voor de nodige ademruimte zorgt.

Young Reds XI
Verhulst - Krasniqi - Elmazhad - Legein - Davis (68' Amal) - Boakye - Smits - Da Silva (68' Zaanan) - Degallaix (86' Tuypens) - Aziz (68' Vandeplas) - Vanhees (79' Murataj)

Thes Sport ging verschroeiend van start. Na minder dan één minuut spelen werd er al een eerste schot richting Davino Verhulst afgevuurd, maar het kanon was nog niet goed afgesteld. De thuisploeg had duidelijk het plan om onze Young Reds meteen naar de keel te grijpen. Dat leidde tot veel balbezit, zonder echt kansen bij mekaar te voetballen. Na 8 minuten spelen was het bij die eerste mogelijkheid meteen prijs: een voorzet belandde op het hoofd van Frederik Spruyt, die met een rake boogbal de score opende: 1-0. Thes bleef de druk opvoeren, maar verdedigend stonden de Young Reds pal: Verhulst redde in de korte hoek en ook Davis wist net op tijd terug te keren. Na een kwartier spelen konden onze youngsters voor het eerst uitbreken. Igor Da Silva bracht de bal vanop links voor en pikte er Vanhees heerlijk uit. De spits twijfelde niet en vond het doel met een knappe kopbal: 1-1! Thes reageerde meteen, maar het doelpunt viel aan de overkant: na geharrewar in het strafschopgebied viel de bal voor de voeten van Abdel-Malik Aziz, die zo de 1-2 op het scorebord kon zetten. Het signaal voor de thuisploeg om de partij opnieuw in handen te nemen, maar de Young Reds stonden erg solide te verdedigen. Balbezit bij de vleet, maar kansen vielen er niet te noteren voor de thuisploeg. Totdat de bal op de stip ging, penalty voor Thes. Doelman Davino Verhulst koos echter voor de goede hoek en pareerde de strafschop. Gescoord werd er niet meer in een geanimeerde eerste helft.

De tweede helft valt eenvoudig samen te vatten: Thes Sport eiste het balbezit op en ging geduldig op zoek naar de gelijkmaker, maar vond die niet. Dat was vooral te wijten aan het sterk verdedigende werk van de Young Reds. Zo keerde Michael Davis tot twee keer toe goed terug om een doelpunt te voorkomen en gooide Laurit Krasniqi letterlijk alles in de strijd om een schot te blokken. Kwam Thes dan toch tot een poging op doel, dan was het schot niet gekadreerd, stond Davino Verhulst attent te keepen of stond het doelhout in de weg: de grootste kans strandde op de buitenkant van de paal. Aanvallend brachten de Young Reds weinig in de tweede helft, maar waren ze toch enkele keren gevaarlijk met tegenprikken via Degallaix en Vandeplas.

Een gevleide overwinning voor de Young Reds, maar ook dat hoort bij voetbal. Een belangrijke overwinning in Eerste Nationale!

Volgende week zondag (14u30) nemen de Young Reds het op tegen K. Dessel Sport in het Herman Vanderpoortenstadion in Lier.