Young Reds pakken de drie punten op KVK Tienen

8 november, 2022

Op speeldag twaalf bezochten de Young Reds het Bergéstadion, gelegen naast de suikerraffinaderij van het bekende Tiense Suiker. Het stadion, dat vorig jaar nog slachtoffer was van een forse overstroming, beschikt dit seizoen over een gloednieuw kunstgrastapijt.

RAFC kon met Gastón Ávila en Bruny Nsimba opnieuw op versterking rekenen. Het jonge elftal liet dan ook meteen zien waarvoor ze gekomen waren, de drie punten. Al na acht minuten stak Jules Vilsaint de kop op na een diepsteekpas richting doel. De aanvaller kapte zich vrij en zag zijn gekraakt schot overhoeks voorbijgaan. Drie minuten later voorkwam de doelman van de thuisploeg eigenhandig de achterstand. Nadat het spel goed over en weer ging, waren het alweer onze Young Reds die voor gevaar zorgden. Da Silva recupereerde de bal hoog op het veld van de tegenstander en Edon Murataj leverde een dreigend schot af.

Na een bizarre ingestudeerde fase ging de Tiense doelman liggen en verzocht de scheidsrechter om zich te laten verzorgen aan de hamstrings. KVK Tienen gebruikte die tijd om hun team tactisch bij te sturen. Na deze tactische interventie nam KVK Tienen het spelbeeld over. De kopbal van Yvan Yagan (ex-STVV, Lokeren, Charleroi, Cercle en Eupen) en een schot in het zijnet bleken te weinig dreiging te bieden.

Het grootste gevaar van de eerste helft kwam na een vrije trap die door doelman Devalckeneer gedevieerd werd. Terwijl hij nog op de grond lag, kwam de bal zijn weg uit, maar Davis was goed bij de pinken en redde de bal op de doellijn. De wedstrijd werd steeds onrustiger en vlak voor rust kreeg Corbanie geel, voor wat supporters als een slaande beweging aanschouwden. Uit voorzorg werd hij bij aanvang van de tweede helft dan ook naar de kant gehaald.

In de tweede helft waren het opnieuw de Young Reds kwamen opzetten. Davis zette Shala met een stiftbal alleen voor de Tiense doelman, vanuit buitenspelpositie weliswaar. Kort na het uur was er een interceptie nodig van Da Silva om het Tiense gevaar te neutraliseren.

Het vuur doofde uit en het was wachten op verder doelgevaar. Ávila probeerde het dan maar te forceren. Zijn schot vanop het midden van het veld ging onbesuisd over. Swerts besloot het over een andere boeg te gooien en Vanhees in te brengen. Met nog enkele bemoedigende woorden zette de coach zijn spits aan om de rust te bewaren en op zoek te gaan naar de 0-1. Zo gezegd, zo gedaan. Vijf minuten voor het einde dreef Soussi de bal naar binnen, speelde de bal naar de linkerflank en de voorzet van Lausberg werd in het pak afgewerkt door Vanhees. De punten waren nog niet geheel binnen. In minuut 89 zorgde Devalckeneer nog voor een knappe redding, nadien redde hij nogmaals de meubelen en zorgde zo voor zijn verdiende clean sheet. Volgende zaterdag (12/11) nemen de Young Reds het in een uitwedstrijd op tegen K. Rupel Boom F.C.