Young Reds spelen gelijk in Leuven

RAFC Academy 13 december, 2022

Het King Power at Den Dreefstadion ontving zondag onze Young Reds, waar de temperatuur rond het vriespunt lag. Bij RAFC was men gebrand op een goed resultaat. Niet alleen heerste er de laatst weken het gevoel dat er meer te rapen viel, ook stond de wedstrijd tussen directe concurrenten URSL Visé (14e ) en KVK Tienen (12e) op het programma.

De wedstrijd was nog maar net gestart of de intenties van de Young Reds waren meteen duidelijk. Ze drukten collectief OHL B terug op eigen helft en het eerste gevaar kwam vanop rechts bij Aziz. De flankaanvaller beloonde zijn recente invalsbeurten en hard werk op training met een basisplaats. Al na twee minuten liet hij zich opmerken met een scherpe voorzet tot bij een goed gepositioneerde Vanhees, die niet kon besluiten op doel. Vervolgens kon Lausberg na een hoekschop voor gevaar zorgen. Maar ook zijn kopbalkans mistte richting.

Pas na drieëntwintig minuten kon OHL B een eerste grote kans optekenen. Warre Smet dribbelde zich door het centrum en pegelde de bal net over het doel van Devalckeneer, een eerste wake-up call voor de RAFC-verdediging.

Ook na de eerste poging van OHL B bleef het kansen regenen voor de Young Reds. Een goed aangesneden corner belandde op het hoofd van Amal, die de bal net niet vol raakte.

Na een ingestudeerde stilstaande fase van OHL B, kon de thuisploeg nog een laatste kans optekenen. We vermoeden dat iemand op de bank bij OHL de wedstrijd Nederland-Argentinië nauwlettend heeft bekeken. De gelijkenissen met het doelpunt van Weghorst en het ingestudeerde nummertje waren treffend, voor een doelpunt zorgde het wel niet.

De eerste helft werd vlak voor affluiten nog opgeschrikt door een tussenkomst van Amal. In het duel kwam hij stevig in en raakte ongelukkig zijn tegenstander aan de rug. Die schreeuwde het uit van de pijn en moest de wedstrijd staken. Wat opviel was de sportiviteit van Amal, nadat hij zichtbaar geschrokken was van zijn onbedoelde ingreep.

In de tweede helft gingen de Young Reds voort op het elan waarmee ze de eerste helft waren gestart. Een vrije trap van Shala draaide op niets uit, maar dreiging bleef vooral uit Antwerpse hoek komen.

Het openingsdoelpunt kwam er na een hoekschop. Amal maakte zich knap vrij en kopte overhoeks in doel. 0-1 met nog zo’n 20 minuten te spelen.

De vreugde was helaas van korte duur. Warre Smet, die goed in de wedstrijd zat, was samen met enkele stilstaande fases van de thuisploeg het enige gevaar tot dusver bij de thuisploeg. Even later zorgde ook diezelfde Warre Smet voor de gelijkmaker.

Zich neerleggen bij de gelijkmaker deden onze Reds allerminst. Edon Murataj, met de kapiteinsband rond de arm na zijn invalbeurt, speelde een sterke tweede helft. Na een knappe actie stuurde hij Aziz diep maar die miste oog in oog met de Leuvense doelman.

Ondanks aanhoudende druk van de Young Reds, werden de punten op Den Dreef gedeeld. Samen kijken we uit naar de volgende wedstrijd zaterdag 17 december op het Lisp tegen VV. Thes Sport Tessenderlo A. Ticketinformatie voor deze wedstrijd vind je hier terug: https://royalantwerpfc.be/nieuws/youngreds

RAFC XI: Devalckeneer (GK) – Davis – Elmazhad – Lausberg (84’ Biset) – Ben Hamed - Amal – Shala (58’ Smits) – Zaânan – Lausberg – Aziz (76’ Mitrovic) – Vanhees (58Murataj) – Soussi (58’ Degallaix)