Young Reds pakken knappe 9 op 9 na zege tegen R. Knokke F.C.

RAFC Academy 19 september, 2022

Na de 2-1-overwinning tegen Visé van afgelopen speeldag trokken onze Young Reds vol vertrouwen richting de kust voor het duel tegen Royal Knokke FC. Er werd slechts één wijziging in de basiself aangebracht: Davino Verhulst stond tussen de palen in plaats van Niels Devalckeneer.

Het was de thuisploeg die voor het eerste gevaar van de partij zorgde met enkele hoekschoppen kort op elkaar. Langs Rood-Witte zijde was Edon Murataj erg bedrijvig: met een knappe beweging passeerde hij twee Knokke-verdedigers, zijn schot werd in laatste instantie afgeblokt. De Young Reds knokten zich met enkele stevige duels beter in de wedstrijd en bepaalden het tempo. Net voor het halfuur wees de scheidsrechter naar de stip. Na handspel binnen het strafschopgebied kregen onze Young Reds een uitgelezen kans om op voorsprong te klimmen. Het was topschutter Visar Shala die zijn verantwoordelijkheid opnam en met een schot in de rechterbenedenhoek de 0-1 score op het bord zette. Na zijn late winner tegen Dessel Sport en een strafschop vorige week tegen URSL Visé, scoorde Shala zo zijn derde van het seizoen.

Knokke kwam vlak voor het rustsignaal nog even opzetten, maar een vrije trap en hoekschop vormden geen dreiging. Rusten bij 0-1.

Meteen drie wissels bij aanvang van de tweede helft voor de thuisploeg. Onder meer oude bekende Ruben Geeraerts kwam in de ploeg en nam plaats in de spits. Tien minuten ver in de tweede helft was het uitgerekend Geeraerts die de 1-1 gelijkmaker binnentikte. Knokke voetbalde directer en veranderde het systeem naar twee spitsen. Na 67 minuten werd er tactisch ingegrepen en kwamen Vilsaint en Vanhees in de plaats van Aziz en Degallaix. Zonder veel uitgespeelde kansen was het de thuisploeg die het overwicht had. RAFC was dan weer dreigender op de tegenaanval.

Vijf minuten voor tijd bezorgde Laurit Krasniqi ons de overwinning. Na goed doordekken van Zeno Van Den Bosch bracht Shala de bal hoog voor doel, waar Krasniqi de bal beheerst in de verste hoek legde: 1-2, meteen ook de eindstand!

Na afloop van de wedstrijd werden enkele meegereisde Antwerp-fans door de hele groep bedankt voor de verre verplaatsing. Onze Young Reds staan na vijf wedstrijden op een knappe zesde plaats en pakken 9 op 9 in hun laatste drie wedstrijden!