Young Reds en Jong KAA Gent delen de punten

RAFC Academy 27 februari, 2023

Terwijl onze Reds zich gisteren opmaakten voor de wedstrijd in Leuven, werd op het Lisp de wedstrijd van onze Young Reds tegen Jong KAA Gent afgewerkt. Enkele bekende gezichten bij onze tegenstander: coach Emilio Ferrera en hulpcoach Elimane Coulibaly langs Gentse zijde.

De eerste minuten van de wedstrijd werd er langs beide kanten weinig druk gezet. Echte kansen konden er in de openingsfase dan ook niet genoteerd worden. Het was aanvoerder Shala die de aandacht naar zich toe trok en met enkele knappe acties de wedstrijd probeerde open te breken. In combinatie met Aziz kwamen onze youngsters af en toe gevaarlijk opzetten, maar tot echte doelpogingen kwam het nog niet.

Die eerste doelpoging kwam er niet veel later langs Gentse kant. Een lange bal in de rug van de verdediging werd knap afgewerkt door Gent-aanvaller Igbokwe, maar de lijnrechter signaleerde buitenspel. Terug naar de overkant, want daar claimde onze Young Reds een strafschop na contact in de zestien met Aziz, scheidrechter Windels liet verder spelen.

Overtredingen kleurden voornamelijk de eerste 30 minuten van de partij. Beide teams zaten kort op de tegenstander en dat resulteerde in de eerste gele kaart voor Gent aanvoerder Van Hauter na een stevige tackle op Shala.

Het einde van de eerste helft bracht nog een knappe actie van Ben Hamed op links, maar de daaropvolgende vrije trap bereikte niemand. Ook Smits dook nadien nog op voor doel na een doorsteekpas van Shala, maar ook nu werd buitenspel aangegeven. Rusten bij 0-0.

De tweede helft zorgde voor een ander spelbeeld. De Young Reds namen meer initiatief en gingen vol op zoek naar de openingsgoal. Met enkele knappe combinaties, die vaak startten bij aanvoerder Shala, liep het steeds mis bij de laatste pas.

De grootste kans van de partij was voor Gent na 67 min spelen. De snelle man Arthur John kon alleen op doelman Van Gils af, maar wachtte onbegrijpelijk met zijn schot en liep met de bal over de achterlijn.

Ondertussen was Vanhees de plaats van Vandeplas komen innemen in de spits en dat zorgde voor de nodige dreiging langs Rood-Witte kant. Na afleggen van Vanhees trapte Degallaix op doelman Fortin.

Ook Zaânan kwam nog in de ploeg voor Aziz, maar het slotkwartier bracht geen uitgespeelde kansen met zich mee. Beide teams gingen nog vol op zoek naar de drie punten, maar moesten uiteindelijk vrede nemen met een puntendeling.

Zaterdag 4 maart staat de volgende wedstrijd op het programma in en tegen de voorlaatste in de stand, VK Ninove.