Matchverslag Hoogstraten V.V. – Young Reds

RAFC Academy 10 oktober, 2022

Om de nederlaag van afgelopen week van zich af te schudden, namen de Young Reds het zaterdagavond op tegen Hoogstraten V.V. in de aardbeienstad. Met vijf nederlagen in de laatste zeven wedstrijden leek Hoogstraten alvast een te kloppen tegenstander. Coaches Gill Swerts en Stef Wils konden met Ortwin De Wolf, Gaston Avila, Anthony Valencia en Christopher Scott, die daags voordien z'n eerste doelpunt voor The Great Old scoorde tegen STVV, rekenen op wat extra ervaring. Ook Arthur Vermeeren keerde terug in het elftal na interlandverplichtingen.

RAFC XI
De Wolf – Avila – Scott (80’ Degallaix) – Van Den Bosch – Aziz (61’ Vilsaint) – Vermeeren – Krasniqi – Corbanie – Valencia (80’ Vanhees) – Shala (61’ Murataj) – Keita (80’ Abderrahman)

🟨 33’ Gaston Luciano Avila
🟨 83’ Laurit Krasniqi

⚽ 0-1: Malick Keita (36’)
⚽ 0-2: Christopher Scott (50’)

Gedurende de eerste tien minuten van de partij was het overwicht voornamelijk voor de thuisploeg. Zo scheert een duchtig schot voorbij het doel van De Wolf, gevolgd door enkele kleinere kansen. Op het kwartier lijkt het spelbeeld te kantelen. Op de rechterflank zet Corbanie voor, de vrijstaande Keita probeert het met een krachtige kopbal. De doelman van Hoogstraten kan de bal maar net van onder de lat wegtikken. Nadien nog een poging van Scott, opnieuw zijn het de vingertoppen die het openingsdoelpunt vermijden.

Naast een bedrijvige Scott, toont ook Valencia zijn dribbelkunsten. Met enkele overstappen en een knappe beweging schiet hij vanuit een scherpe hoek op doel, opnieuw is een alerte doelman nodig bij de thuisploeg. Het gevaar komt vooral uit Rood-Witte hoek, maar toch blijft het opletten geblazen. Na een veelbelovende aanval van Hoogstraten rolt de bal in hoekschop. De bal komt voor doel, waarna er appèl is voor handspel in de zestien. De scheidsrechter beslist dat er niets aan de hand is. Na een dubbele overtreding van Avila, wat hem ook de gele kaart oplevert, volgt er uiteindelijk een zeldzame dreiging van Hoogstraten. De vrije trap komt in de buurt van De Wolf, maar Scott kopt de bal net voor de handen van de doelman weg.

Na de lichte dreiging van Hoogstraten nemen de Young Reds de wedstrijd weer in handen. Eerst is er een magistrale poging van Van Den Bosch. Hij neemt de bal met de hak uit de lucht. Een Zlataneske poging die op de bovenkant van de lat valt. Niet veel later is het dan toch prijs. Op de counter breken de Young Reds razendsnel uit met drie spelers, aanvoerder Keita ziet door de aanvallende looplijnen van de flankspelers ruimte ontstaan voor het schot en maakt het zelf knap af. Een schitterende goal, van buiten de zestien, vliegt in de rechterkruising: 0-1.

Ook de tweede helft brengt voor Hoogstraten geen zoden aan de dijk. RAFC bepaalt het spelbeeld, en het zijn opnieuw Valencia en Scott waar de meeste dreiging uit voort komt.

Na te veel ruimte wordt Shala gevonden op links. Hij kapt naar binnen, speelt de bal goed in op Scott en die doet vervolgens wat hij de dag voordien ook al op de Bosuil deed: scoren. Met een afstandsschot knalt hij van buiten de zestien de bal in de linkerbovenhoek: 0-2, ook meteen de eindstand.

Onze Young Reds herpakken zich zo uitstekend, wat op een bemoedigende speech van de coaches kon rekenen. Een uitstekend resultaat in de aanloop naar de volgende wedstrijd zondag (16/10) thuis tegen R.F.C. de Liège. Deze wedstrijd wordt achter gesloten deuren afgewerkt, de stad Lier heeft immers beslist dat Young Reds – R.F.C. de Liège een risicowedstrijd vormt.