Young Reds pakken 6 op 6

RAFC Academy 12 september, 2022

Na de 0-1-overwinning op Dessel vorig weekend stond gisteren een thuisduel tegen URSL Visé op het programma. Geen wijzigingen in de basisopstelling van onze Young Reds ten opzichte van vorig weekend. Lees hieronder het wedstrijdverslag.

RAFC XI
Devalckeneer - Van Den Bosch - Wyns - Aziz (70’ Vanhees) - Vermeeren - Krasniqi (78’ Zaânan) - Corbanie - Shala (78’ Lausberg) - Degallaix - Keita - Murataj (87’ Vilsaint)

🟨 69’ Visar Shala
🟨 88’ Zeno Van Den Bosch

⚽ 1-0: Arthur Vermeeren (64')
⚽ 2-0: Visar Shala (P) (75')
⚽ 2-1: Jonathan Legear (90')

Het openingskwartier van de wedstrijd bracht niet al te veel animo, pas na 20 minuten spelen noteren we de eerste doelkans. Een schot van de bezoekers vloog maar nipt over het doel van Devalckeneer. Het antwoord van de Young Reds volgde enkele minuten voor de rust. Met een uitstekende doorsteekpas zette Malick Keita Arthur Vermeeren alleen op weg naar doel. De middenvelder omspeelde de doelman, maar de hoek werd te scherp om te kunnen afwerken.

De tweede helft bracht meer spektakel: een URSL Visé-verdediger kon maar net een bal van de lijn wegwerken na een hoekschop. Aan de overkant kregen de bezoekers een mogelijkheid via een vrije trap. Doelman Devalckeneer bracht in twee tijden redding. Even later was de doelman opnieuw belangrijk: Devalckeneer bleef rustig en ontmandelde een gevaarlijke situatie met een doorgebroken aanvaller. Op het uur kantelde de wedstrijd opnieuw in het voordeel van de Young Reds. Langs de linkerflank volgen er enkele aanvalsgolven, waarvan één voorzet op de deklat belandt. URSL Visé was gewaarschuwd, maar kreeg twee minuten later het deksel op de neus: Arthur Vermeeren kon het openingsdoelpunt op zijn naam zetten in minuut 64. Amper tien minuten later was de voorsprong verdubbelt: Visar Shala zette een penalty feilloos om: 2-0!

Met nog een kwartier op de klok probeerden de bezoekers met een slotoffensief terug in de wedstrijd te komen, maar de aansluitingstreffer van oude bekende Jonathan Legear kwam te laat: 2-1 eindstand in het voordeel van de Young Reds. Met twee overwinningen in de voorbije twee wedstrijden pakken de Young Reds 6 op 12.

De volgende wedstrijd vindt plaats op zondag 18 september om 15u in het Burgemeester Graaf Leopold Lippens Park in Knokke, waar de Young Reds het opnemen tegen Royal Knokke F.C. De eerst volgende thuiswedstrijd vindt plaats op woensdag 28 september tegen Real La Louvière om 20u. Meer info over hoe je de thuiswedstrijden bijwoont vind je hier.