Reds balen na late winning goal Olympiakos

Fotoverslag 17 september, 2021

Tegen de regerende kampioen uit Griekenland had The Great Old lange tijd zicht op een verdiende puntendeling. Olympiakos was vroeg in de tweede helft wel op voorsprong gekomen, maar Samatta kopte met zijn eerste doelpunt voor RAFC zijn ploeg langszij. De Grieken kregen het moeilijker naarmate de match vorderde en Antwerp rook zijn kans. Een hard schot van Samatta zoefde net naast. Ook Benson kreeg de bal net niet in doel. Enkele minuten voor affluiten kreeg Antwerp het deksel op de neus. Tegen de knal van Reabciuk had Butez geen verweer. De Reds, die in het slot nog met z’n tienen verder moesten na de uitsluiting van Bataille (2x geel), keren zonder punten huiswaarts van hun eerste Europese opdracht.

Coach Brian Priske kon geen beroep doen op de geblesseerde Björn Engels. Ook Yusuf en Balikwisha waren nog niet voldoende hersteld en bleven in Deurne-Noord. Ally Samatta en Dinis Almeida mochten voor het eerst starten.

RAFC houdt gelijke tred met Olympiakos

Brian Priske verklaarde vooraf dat zijn ploeg stevig getraind had op de defensieve organisatie. Antwerp liet zich echter vanaf het eerste fluitsignaal vooral aanvallend gelden. Miyoshi zette zich goed door op zijn flank en gooide de bal voor doel richting Samatta. De Tanzaniaan torende hoog boven alles en iedereen uit, maar kopte de bal ook even hoog over. Olympiakos reageerde via El-Arabi en Onyekuru, die op vinkenslag lagen om eventuele defensieve fouten genadeloos af te straffen. Iets voorbij het halfuur devieerde El-Arabi het leer voor de neus van De Laet in doel. 1-0? Nee, toch niet. Want dankzij de VAR ging het Grieks feestje niet door wegens buitenspel. Vlak voor de rust was het de beurt aan Antwerp om nog eens gevaarlijk te zijn. Fischer en Samatta konden de kansen helaas niet verzilveren. Rusten deden we met 0-0.

Laat tegendoelpunt doet RAFC met lege handen achterblijven

Beide ploegen begonnen afwachtend aan de tweede helft en grote kansen bleven uit. Tot Camara (Olympiakos) plots alle ruimte kreeg om een gemeten voorzet op het hoofd van El-Arabi te schilderen en die werkte beheerst af: 1-0. Een 100% geldig doelpunt, deze keer. The Great Old moest ten aanval trekken en probeerde de gelijkmaker te forceren. Op voorzet van de pas ingevallen Benson kopte Samatta ook raak: 1-1! Met nog een kwartier op de klok leek het Griekse liedje uitgezongen. Antwerp ging vol voor een mooi slotakkoord, maar het schot van Samatta zoefde nipt naast. Een knappe puntendeling leek in de maak, tot Olympiakos vlak voor affluiten voor een ijskoude douche zorgde. Zo eindigde een mooie Europese avond op Griekse bodem toch nog met een onverwacht valse noot. Einduitslag: 2-1.

RAFC speelt zijn tweede poulewedstrijd in de Europa League op donderdag 30 september ’21 op de Bosuil tegen het Duitse Eintracht Frankfurt. De match begint om 18u45.