Naast de ambitieuze uitbouw op sportief gebied oogt Royal Antwerp FC ook maatschappelijk haar stempel te drukken. Onder de noemer AntwerpFirst bouwt de club naar een communitywerking die minstens evenveel ambitie toont op het extrasportieve gebied en het maatschappelijke luik belichaamt.

AntwerpFirst gebruikt de kracht van het voetbal en de kracht van RAFC om een positieve impact te creëren en een maatschappelijk kader op en naast het terrein te ontwikkelen. Zo wilt het via laagdrempelige projecten de toegankelijkheid tussen de club, haar supporters en de maatschappij bevorderen.

AntwerpFirst levert maximale inspanningen om maatschappelijke activatie zo hoog mogelijk in het vaandel te dragen. Jaarlijks probeert de werking te streven naar het bereiken en persoonlijk ondersteunen van zo'n 2.500 Antwerpenaren. Dit gebeurt via een activatie op basis van vier pijlers: educatie, gezondheid, inclusie en duurzaamheid.

De naam AntwerpFirst zal komende seizoenen onder andere te zien zijn op de wedstrijdshirts om zo de communitywerking de nodige visibiliteit te geven.

Het is de ambitie van AntwerpFirst om een meetbare impact te maken, waarbij ook het aantal deelnemers systematisch groeit. Tegen 2026 wil AntwerpFirst een positieve impact creëren op 3.000 unieke Antwerpenaren.

Meer te weten komen? Projectleider Mark Bogaerts komt in de podcast van MVO Vlaanderen uitgebreid aan het woord.

Voor meer informatie kan u steeds terecht op het e-mailadres antwerpfirst@rafc.be.